Ekmek çeşitlerimizi keşfedin

Bagetten glütensize, focaccia'dan mayasız kolay ekmeğe, birbirinden lezzetli ve pratik ekmek tariflerini burada bulacaksınız. Thermomix® ile hazırlayacağınız çeşit çeşit ekmek sayesinde hem taze ve lezzetli ekmek tüketebilir hem de aile bütçesine katkıda bulunabilirsiniz.

Fırının yolunun unutturacak ekmekler

Fit ekmekler

Her sabah taze ekmek

Eğer kahvaltıda taze ekmek yemek isterseniz, ekmek hamurunuzu buzdolabında önceden hazırlayabilirsiniz. Bunun için maya miktarını yarıya indirip, hamuru yağlanmış streç filmle gevşekçe sarın ve buzdolabında 3 güne kadar saklayın. Soğuk mayalama işlemi, ekmeğin lezzetini artırır. Sabah kahvaltılık küçük yuvarlak ekmekler yapmak için, hamurdan yaklaşık 50 gramlık parçalar alın. Unlanmış ellerinizle hamura mümkün olduğunca fazla hava katarak toplar şekli verin. Fırını 180-200ºC’ye ısıtın ve ekmekleri yaklaşık 15 dakika pişirin. Böylece, kısa sürede taze ve lezzetli ekmeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

En pratik ekmekler

Hamurun mayalanmasını bekleyin

TM7® Mayalama modunu kullanarak en uygun kabarma koşullarını yaratabilirsiniz.

KEŞFET

Aromatik ekmekler

Hızlı ipuçları

Kendi ununuzu yapın: Kepekli tahılları Thermomix®'inizde öğüterek ekmekleriniz için çeşitli tam tahıllı unlar yapın.
Hamura eklenebilecek malzemeler: Yoğurduktan sonra kuru üzüm, fındık, rendelenmiş peynir veya zeytin gibi malzemeleri ekleyin ve iyice karışmaları için birkaç saniye boyunca tekrar yoğurun.
Mayalanan hamurun test edilmesi: Mayalanan hamuru test etmek için parmak ucunuzla hamura hafifçe bastırın. Hamur üzerinde oluşan çukur yavaşça kaybolmalıdır. Çukur çabuk kayboluyorsa hamur yeterince kabarmamıştır. Çukur kaybolmuyor ve aynı şekilde kalıyorsa hamur fazla mayalanmıştır. Aşırı mayalanmış hamurlar pişerken fazla kabarmazlar.
Pişti mi? Ekmeği fırından çıkarın ve alt kısmına hafifçe vurun. Ekmeğin altına vurduğunuzda tok bir ses geliyorsa ekmeğiniz pişmiş demektir.