Bagetten glütensize, focaccia'dan mayasız kolay ekmeğe, birbirinden lezzetli ve pratik ekmek tariflerini burada bulacaksınız. Thermomix® ile hazırlayacağınız çeşit çeşit ekmek sayesinde hem taze ve lezzetli ekmek tüketebilir hem de aile bütçesine katkıda bulunabilirsiniz.
Kendi ununuzu yapın: Kepekli tahılları Thermomix®'inizde öğüterek ekmekleriniz için çeşitli tam tahıllı unlar yapın.
Hamura eklenebilecek malzemeler: Yoğurduktan sonra kuru üzüm, fındık, rendelenmiş peynir veya zeytin gibi malzemeleri ekleyin ve iyice karışmaları için birkaç saniye boyunca tekrar yoğurun.
Mayalanan hamurun test edilmesi: Mayalanan hamuru test etmek için parmak ucunuzla hamura hafifçe bastırın. Hamur üzerinde oluşan çukur yavaşça kaybolmalıdır. Çukur çabuk kayboluyorsa hamur yeterince kabarmamıştır. Çukur kaybolmuyor ve aynı şekilde kalıyorsa hamur fazla mayalanmıştır. Aşırı mayalanmış hamurlar pişerken fazla kabarmazlar.
Pişti mi? Ekmeği fırından çıkarın ve alt kısmına hafifçe vurun. Ekmeğin altına vurduğunuzda tok bir ses geliyorsa ekmeğiniz pişmiş demektir.