Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- tereyağı, kalıbı yağlamak için
- yulaf gevreği, kalıba ve ekmeğe serpmek için
- 150 g buğday
- 2 tk ekmek baharatı karışımı, (kimyon tohumu, rezene tohumu, anason, kişniş tohumu) (isteğe bağlı)
- 100 g havuç, küçük parçalara bölünmüş
- 20 g taze maya, ufalanmış
- 350 g tam buğday unu
- 100 g ceviz
- 320 g su
- 1 yk elma sirkesi
- 1 ½ tk tuz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 706.7 kJ / 168.9 kcal
- Protein
- 5.1 g
- Karbonhidrat
- 27.3 g
- Yağ
- 4.9 g
- Doymuş Yağ
- 0.5 g
- Lif
- 2.9 g
- Sodyum
- 239.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Cevizli Pratik Ekmek
45 Min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1h 20 min
Sütlü Minik Ekmekler
1h 45 min
Buharda Tahıllı Ekmek
2sa
Çilekli Fesleğenli Dondurma
10 Min
Patates ve Kefirli Ekmek
1h 50 min
Karabuğdaylı Ekmek
2 godz. 30 min
Çavdarlı Yassı Ekmek
2sa 10 dk
Yoğurtlu Ekmek
3 Std.
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5sa
Sütlü Ekmek
2 Std. 35 Min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1 godz. 35 min