Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- tereyağı, kalıbı yağlamak için
- yulaf gevreği, kalıba ve ekmeğe serpmek için
- 150 g buğday
- 2 tk ekmek baharatı karışımı, (kimyon tohumu, rezene tohumu, anason, kişniş tohumu) (isteğe bağlı)
- 100 g havuç, küçük parçalara bölünmüş
- 20 g taze maya, ufalanmış
- 350 g tam buğday unu
- 100 g ceviz
- 320 g su
- 1 yk elma sirkesi
- 1 ½ tk tuz
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 706.7 kJ / 168.9 kcal
- Protein
- 5.1 g
- Karbonhidrat
- 27.3 g
- Yağ
- 4.9 g
- Doymuş Yağ
- 0.5 g
- Lif
- 2.9 g
- Sodyum
- 239.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Taze Domatesli Kabak Çorbası
40 min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 godz. 20 min
Yoğurtlu Ekmek
3h
Karabuğdaylı Ekmek
2h 30 min
Tarhana (taze sebzeli)
35min
Frambuazlı Salata Sosu
10 min
Sütlü Minik Ekmekler
1hod. 45min
Kırmızı Biber Soslu Tavuk Sarma ( vakumda pişirme)
2sa 10 dk
Marshmallowlu Mozaik Dilimleri
6h 15min
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35min
Yulaflı Tereyağlı Kurabiye
50 min.
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h