Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 360 g su
-
20
g yaş maya, ufalanmış
veya 2 tk kuru maya (8 g) - 20 g şeker
- 500 g ekmek unu, unlamak için ekstra un
- 20 g zeytinyağı, yağlamak için ekstra yağ
- 1 - 1 ½ tk tuz, damak tadına göre
- 1 yumurta sarısı
- 1 yk su
- ½ yk susam tohumu, herhangi bir renk, serpmek için
- ½ yk frenk kimyonu tohumu, sepmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 400 kJ / 96 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 16 g
- Yağ
- 2 g
- Lif
- 0.9 g
Alternatif tarifler
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2h 30min
Sütlü Ekmek
2h 35 min
Tencerede Pratik Ekmek
2 Std. 20 Min
Bol Tahıllı Kraker
30 min
Tam Buğdaylı ve Bademli Buharda Ekmek
2 godz.
Buharda Minik Ekmekler
2 godz. 10 min
Pratik Buğday Ekmeği
40 min
Baget ekmek
3 Std. 45 Min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Köri Baharatlı Karışık Sebzeler
1 godz. 10 min
Buharda Tahıllı Ekmek
2 godz.
Mayasız kolay ekmek
20 Min