Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 360 g su
-
20
g yaş maya, ufalanmış
veya 2 tk kuru maya (8 g) - 20 g şeker
- 500 g ekmek unu, unlamak için ekstra un
- 20 g zeytinyağı, yağlamak için ekstra yağ
- 1 - 1 ½ tk tuz, damak tadına göre
- 1 yumurta sarısı
- 1 yk su
- ½ yk susam tohumu, herhangi bir renk, serpmek için
- ½ yk frenk kimyonu tohumu, sepmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 400 kJ / 96 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 16 g
- Yağ
- 2 g
- Lif
- 0.9 g
Alternatif tarifler
Yoğurtlu Ekmek
3sa
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5 Std.
Cevizli Pratik Ekmek
45 Min
Sütlü Ekmek
2 Std. 35 Min
Mayasız kolay ekmek
20 Min
Baget ekmek
3 Std. 45 Min
Pratik Buğday Ekmeği
40 Min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1 Std. 50 Min
Buharda Tahıllı Ekmek
2 Std.
Taze Otlu Tereyağlı Ekmek
45 Min
Çavdarlı Yassı Ekmek
2h 10min
Bol Tahıllı Kraker
30 min