Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 240 g su
- ¼ küp yaş maya (10g), ufalanmış
- sıvı yağ, kaseyi ve fırın kabını yağlamak için
- 350 g un, serpmek için ekstra un
- 150 g çavdar unu
- 100 g yoğurt
- 2 tk tuz
- 1 tk bal
- 1 tk kabartma tozu
- 2 yk elma sirkesi
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 540 kJ / 129 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 26 g
- Yağ
- 0 g
- Lif
- 1.7 g
Alternatif tarifler
Portekiz Ekmeği (Pão de água)
2 godz. 50 min
Zeytinyağlı Ekmek
2 godz. 10 min
Cevizli Pratik Ekmek
45 menit
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1h 35 min
Tencerede Pratik Ekmek
2h 20min
Ceviz ve Havuçlu Ekmek
2 godz.
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1 godz. 50 min
Tam Buğdaylı ve Bademli Buharda Ekmek
2 godz.
Karabuğdaylı Ekmek
2h 30min
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5 godz.
Karabuğday ve Siyez Buğdaylı Ekmek Topları
2h 30min