TM6 Mayalama modunu kullanmanın harika yolları 

TM6 Mayalama modu hakkında başka hiçbir yerde bulamayacağınız bilgiler edinin.

Ev yapımı taze peynir

Sütün kesilebilmesi için belirli bir sıcaklığa ısıtılması gerekir. TM6 Mayalama modu  ile sütünüzü, 37ºC ile 70ºC sıcaklıkları arasına sabitleyip, 12 saate kadar kontrollü bir şekilde ısıtabilirsiniz.

Mükemmel bir yoğurt makinesi

Yoğurt karışımını doğrudan karıştırma kabına veya Varoma'ya yerleştirdiğiniz yoğurt kavanozlarına koyun. Thermomix® ile yoğurdunuzu 8-12 saat mayalayın.

Çeşit çeşit yoğurtlar için ipuçları:

Çiğ sütten yoğurt: çiğ sütü 15 dk/90°C/hız 2 ile ısıtın, ardından tarife başlamadan önce oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Yoğun Kıvamlı Yoğurt: çiğ süt için açıklanan ısıtma ve soğutma işlemi, daha kalın bir kıvam elde etmek için pastörize süt ile de kullanılabilir. Daha yoğun bir kıvam için sütünüze süt tozu da ekleyebilirisiniz.
Kremalı yoğurt: 100-200 g süt yerine yüksek yağ oranına sahip bir krema kullanın.
Soya yoğurdu: Hayvansal kaynaklı yoğurtlara harika bir alternatiftir. Evde deneyin ve ne kadar tasarruf ettiğinizi görün!

Faydalı bilgiler…

• Varoma'da yoğurt mayalarken, karıştırma kabını oksidasyona karşı korumak için karıştırma kabındaki suya limon suyu veya bir çay kaşığı C vitamini (askorbik asit) ekleyin.

Fırında taze ekmek

Mayalı hamurlarda çok iyi sonuçlar elde etmek için aşağıdaki bilgiler işinize yarayabilir:

• Hamuru hava akımından uzak tutun • Hamuru 24ºC ile 28ºC arasında bir sıcaklıkta mayalanmaya bırakın
• Hamuru %75 civarında nem oranına sahip bir ortamdan mayalayın

Normal bir mutfakta bu koşullara ulaşmak zor olabilir, bu nedenle ideal sonuçlar için Mayalama modunu  kullanın!

Varoma kabında hamur mayalamak için iki kolay adım:

  1. Varoma tabağının kenarlarını yağlayın ve altını pişirme kağıdıyla kaplayın, tüm buhar deliklerinin kapatmadığınızdan emin olun (aşağıdaki ipuçlarına bakın). Hamuru hazırladığınız Varoma tabağına koyun ve Varoma kapağını kapatın.
  2. 250 g suyu karıştırma kabına koyun, Varoma'yı yerine yerleştirin ve Mayalama/1-2 saat/55ºC'de başlatın.

Faydalı bilgiler…

• Varoma tabağına pişirme kağıdı koymadan önce pişirme kağıdının altına çırpıcı veya 2 adet yemek çubuğu(chop sticks) koyun. Böylece Varoma tabağındaki tüm buhar deliklerini kapamamış olursunuz ve hamurunuzu mükemmel şekilde mayalarsınız.
• Daha zengin veya daha yoğun hamurların mayalanması normal hamurlardan daha fazla zaman alır. Zengin ve yoğun hamurlar için Mayalama modu  mükemmel bir seçimdir. Hamurunuz iki katına çıkana kadar Varoma kabında mayalanmaya bırakın.