Vakumda Pişirme Modu 

Modun Öne Çıkan Özellikleri

Vakumlama Modu 

Nedir?

Vakumda pişirme, yiyeceklerin bir su banyosunda, gıda güvenliği sağlanmış, hava geçirmez vakum poşetinde, korunarak pişirildiği hassas ve nazik bir pişirme yöntemidir. Yiyecekler, 85°C'nin altındaki kontrollü bir sıcaklıkta pişirilir.

Nasıl çalışır?

Bu modu kullanmanın 2 yolu vardır: Süzgeci kullanarak vakumda pişirme yapabirsiniz. Vakum poşetlerini, suyun rahatça dolaşabilmesi için aralarında boşluk kalacak şekilde süzgece yerleştirin. Bıçak Kapağı&Soyucu kullanarak vakumda pişirme yapabilirsiniz.

Kimler için uygun:

  • Kendi evlerinin konforu içinde mutfak şaheserleri yaratmak isteyen ev şefleri.

  • Farklı pişirme yöntemleri ile deney yapmayı seven maceracı aşçılar.

Vakumda Pişirme Lezzetlerini Keşfedin

Biliyor muydunuz?

Bıçakların sürekli hareketi suyu yavaşça karıştırarak tüm malzemelerin seçilen sıcaklıkta eşit şekilde tamamen pişmesini sağlar.

Bıçak Kapağı & Soyucuyu kullanmak karıştırma kabı içinde vakumlama yapmanıza olanak sağlar ve tek seferde hazırlanabilecek porsiyon sayısını arttırır.

Bıçak Kapağı ve Soyucu Satın Alın

Vakumlama ile pişirmenin faydaları:

  • Ürünü eşit şekilde pişirir. Diğer birçok pişirme yönteminin tersine Vakumda pişirme modu besinleri hem içini hem yüzeyini eşit şekilde pişirir. Sürekli karıştırmanıza gerek olmaksızın hassas ve eşit pişirmeyi garanti eder.
  • Yiyeceklerin besin değerini korur. Vakumda pişirme, yiyeceklerin sıvı kaybını ortadan kaldırarak besin değerini korur. Yüksek sıcaklıklara maruz kalmadığında vitaminler ve proteinler daha az bozulur. Birçok vitamin suyla çözündüğü için genellikle kaybolur, ancak bu pişirme yöntemi sayesinde vitaminler de korunur.
  • Lezzeti ve aromayı yükseltir. Vakumda pişirme torbasında malzemelerin izole edilmesi, her yemeği daha lezzetli hale getirir ve pişirme sırasında oluşan sıvıların kaybolmasını önler. Sonuç olarak, daha az tuz ve daha az baharat kullanmak yeterli olur.
  • Vakumlama uzmanı olmak kolaydır. Bu yöntem ile karmaşık yemekleri kolayca hazırlamak fazla çaba gerektirmez. Tarif talimatlarına, belirtilen pişirme süresine ve sıcaklığa uyduğunuzda, Thermomix® TM6 gerisini halledecektir.
  • Yumuşaklığı garanti eder. Bazı geleneksel pişirme yöntemlerinde daha hızlı sonuçlar almak için yüksek sıcaklıklar kullanır, ancak bu pişirme yöntemleri et, balık ve sebzelerin biraz sert olmasına neden olabilir. Öte yandan, vakumda pişirme yöntemi, pişirme sırasında lifleri gevşetir, böylece sonuçlar ağzınızda eriyen yumuşaklıkta olur.

Vakum Poşeti Nasıl Kapatılır?

Vakumda pişirme için yiyecekleri vakumlamak 2 şekilde yapılabilir: Bir vakum makinesi kullanarak veya suya batırma yöntemiyle:

Bir kova veya lavaboyu suyla doldurun. Kilitli bir vakum poşetinin ağzını yaklaşık 3 cm boşluk bırakarak kapatın. Açık olan kısmın suyun üzerinde kalmasına dikkat ederek torbayı suya batırın. Suyun basıncı, torbadan havayı çıkaracaktır siz de tüm hava çıktığında poşeti tamamıyla kapatın ve içine su girmesini engelleyin.

Neden Vakumlama?

  • Vakumda pişirmek size zaman kazandırır, enerji ziyanını önler ve pişirme stresini giderir.
  • TM6'nız tarifleri mükemmel bir şekilde pişirirken siz günlük işlerinize devam edebilirsiniz. Pişirme süresi daha uzun olsa da, Vakumda pişirme modu daha düşük bir sıcaklıkta çalıştığı için diğer pişirme yöntemlerine göre daha az enerji tüketir.
  • Düşük sıcaklıklarda pişirmek ve yiyecekleri vakumda saklamak haftalık öğünlerinizi sadece birkaç dakikada hazır hale getirir. Yoğun yaşayanlar için bu yöntem, maliyet, zaman ve enerji tasarrufu sağlarken mutfakta stresinizi azaltır ve lezzetli yemekler sunar.

Vakumlama hakkında daha fazla bilgi edinin

Yeni Şeyler Deneyin!

En İyi İpuçları:

  • •Karıştırma kabının renginin değişmesini önlemek için karıştırma kabına koyduğunuz suya yarım limon suyu veya bir tatlı kaşığı C vitamini (askorbik asit) eklenmelidir.
  • •Gerekli su miktarı, vakum poşetlerinin hacmine bağlıdır. Poşetleri tamamen kaplayacak kadar su ekleyin ve maksimum dolum seviyesini geçmeyin.
  • •Vakumda pişirmeden sonra et ve tavukları mühürlemek, hem lezzetini artırır hem de yemeklerin görünümünü güzelleştirir.
  • •Et ve tavukları pişirmeden önce marine etmek, ekstra lezzet katar.

Thermomix® ile Vakumda Pişirme Tariflerini Keşfedin

KEŞFET