Mayalama Modu 

Modun Öne Çıkan Özellikleri

Mayalama Modu 

Nedir?

Fermentasyon modu, peynir yapımı, ekmek mayalama ve yoğurt yapımı için mükemmel ortam yaratan bir moddur.

Nasıl çalışır?

TM6, mayanın ve probiyotik bakterilerin büyümesi için optimum koşulları (37-70 °C) sağlar.

Kimler için uygun:

  • Ekmek hamurlarını hassas mayalama ile geliştirmek isteyen fırıncılar.
  • Besleyici, uygun bir kahvaltı veya aperatif arayan sağlıklı yemek yiyenler.
  • Peynir yapmayı ve hızlı mayalanmayı keşfetmek isteyen peynir meraklıları.

Biliyor muydunuz?

Mayalama modu her seferinde mükemmel ekmekler yapmanıza yardım edebilir.

Maya, glikozu (şeker) CO₂ ve etanole dönüştürerek ekmeğin kabarmasını ve lezzet gelişimini sağlar. Maya en aktif olduğu sıcaklık aralığı 32-35°C'dir. Hamuru yağlanmış ve kapatılmış bir Varoma kabına yerleştirin, karıştırma kabına 250 g su koyun ve 70°C'de Fermentasyon modunu kullanın. Bu, Varoma kabında yaklaşık 30°C'de sabit bir kabarma için sıcak, nemli ve kontrollü bir ortam sağlar

Ekmek Keşfet

Mayalama Favorileri

En İyi İpuçları:

  • • Çırpma telini Varoma tabağına yatay şekilde koyun. Varoma tabağının tabanını çırpma teli altta kalacak şekilde pişirme kağıdı ile kaplayın. Mayalamak istediğiniz ekmek hamurunu sonra koyun. Bu, sıcak havanın daha kolay dolaşmasını sağlar.
  • • Karıştırma kabında yapılan yoğurt, Varoma'da mayalanmaya göre (70°C) mayalanmak için daha düşük bir sıcaklık (yaklaşık 50°C) gerektirir.
  • • Diğer fermente gıdalar (örneğin, kimchi, lahana turşusu, kombucha) Thermomix®’te hazırlanabilir, ancak Fermentasyon modunun kullanılması önerilmez çünkü bu tür fermente işlemler ısıtma gerektirmez.
  • • Varoma kabındaki yoğurt kaplarında yapılan yoğurt, karıştırma kabında doğrudan yapılan yoğurda göre daha kalın bir sonuç verecektir.
  • • Karıştırma kabında su varken yapılan mayalama işlemlerinde renk değişimini önlemek için, mayalanmadan önce suya limon suyu veya askorbik asit eklenmelidir.

TM6’nızı Kullanarak Nasıl Yoğurt Yapılacağını Öğrenin

Yoğurt, probiyotik bakterilerin sütteki şekerleri aside dönüştürmesiyle yapılır; bu süreç yoğurdun lezzetini ve dokusunu oluşturur. Fermentasyon modu kullanırken, yoğurdun sıcak ve hareketsiz tutulması, doğru dokunun elde edilmesi için çok önemlidir.

Yoğurt Tariflerini Keşfedin
[sağ]

Ekmek yapmak

-Mayalanma sırasında ekmek hamuruna bir parmakğınızla hafifçe bastırın. Eğer çöken hamur eski haline gelmiyorsa hamurunuz fazla mayalanmıştır. İyi mayalanmış hamur yavaşça eski haline gelmelidir. -Eğer hamurunuz az mayalanmışsa, mayalanma süresini arttırarak yaklaşık iki katına çıkana kadar bekleyin. -Eğer fazla mayalanmışsa, hamuru tekrar yoğurarak tüm hava kabarcıklarını çıkarın ve tekrar mayalandırın.

Yoğurt yapmak

-UHT süt kullanmak, biraz daha yoğun kıvamlı bir sonuç verir. Taze süt de kullanılabilir, ancak daha yumuşak yoğurt üretir. Kullandığınız sütleri düşük yağlı alternatiflerle değiştirmeyin, çünkü bu sonucu etkiler. -Mayalanma sonrası yoğurt, servis edilmeden önce buzdolabında soğutulmalıdır.

Pişirmeye Mayalama Modu ile Başlayın

Peynir, yoğurt ve hamur işleri mayalayarak TM6 Mayalama modunu daha yakından tanıyın ve bu modun konfor alanınızdan çıkmanıza nasıl yardımcı olabileceğini keşfedin.

Daha fazla bilgi edinin