Modun Öne Çıkan Özellikleri
Fermentasyon modu, peynir yapımı, ekmek mayalama ve yoğurt yapımı için mükemmel ortam yaratan bir moddur.
TM6, mayanın ve probiyotik bakterilerin büyümesi için optimum koşulları (37-70 °C) sağlar.
-Mayalanma sırasında ekmek hamuruna bir parmakğınızla hafifçe bastırın. Eğer çöken hamur eski haline gelmiyorsa hamurunuz fazla mayalanmıştır. İyi mayalanmış hamur yavaşça eski haline gelmelidir. -Eğer hamurunuz az mayalanmışsa, mayalanma süresini arttırarak yaklaşık iki katına çıkana kadar bekleyin. -Eğer fazla mayalanmışsa, hamuru tekrar yoğurarak tüm hava kabarcıklarını çıkarın ve tekrar mayalandırın.
-UHT süt kullanmak, biraz daha yoğun kıvamlı bir sonuç verir. Taze süt de kullanılabilir, ancak daha yumuşak yoğurt üretir. Kullandığınız sütleri düşük yağlı alternatiflerle değiştirmeyin, çünkü bu sonucu etkiler. -Mayalanma sonrası yoğurt, servis edilmeden önce buzdolabında soğutulmalıdır.