Şeker Aşamaları Modu 

Modun Öne Çıkan Özellikleri

Şeker Aşamaları Modu 

Nedir?

Şeker aşamaları, şekerin ısıtıldığı zaman eriştiği farklı kıvam seviyeleridir. Bu işlem sırasında sıcaklığa, süreye ve su ve şeker oranına bağlı olarak şekerin dokusu, rengi ve tadı değişir. Bu, Rehberli Pişirmeyi kullanarak değişik türlerde tatlılar (örneğin çikolatalı şekerleme, karamela) şekerlemeler (örneğin karamel, bal peteği) yaratmanıza olanak verir.

Nasıl çalışır?

Farklı sıcaklıklara pişirilen şeker farklı dokular ve lezzetler ortaya çıkarır – çikolatalı şekerlemeden (112-116 °C) sıvı karamele (170 °C) kadar. Şeker Aşamaları modu malzemeleri bu belirli sıcaklıklara hassas şekilde pişirir.

Kimler için uygun:

  • Evde kendi tatlılarını yapmak isteyen tatlı severler.
  • Daha kolay karamel ve şekerleme yapma yolları arayan pastane şefleri.
  • Her seferinde bir düğmeye dokunarak farklı şeker tekniklerini mükemmelleştirmek isteyen mükemmeliyetçi.

Biliyor muydunuz?

Farklı sıcaklıklara ısıtılan şeker farklı sonuçlar ortaya çıkarır.

Thermomix® TM6 sayesinde, karamel sosu yapmak için Şeker Aşamaları modunu kullanmak daha kolay olamazdı! Yüksek sıcaklıklardan yararlanmak için Rehberli Pişirme içindeki adımlarını izlemeniz yeterlidir.

Lolipop Yapımını Keşfedin

Şeker Aşamaları Modu Tarifleri

Thermomix® Kendini Temizler!

Şeker Aşamalarından sonra karıştırma kabınızdan inatçı şekeri temizlemeye yardım etmesi için Temizle modunu kullanın. Ispatula kullanarak, karıştırma kabı kenarlarında kalan tüm karameli karıştırma kabı kapağı iyice kapanacak şekilde hemen kazıyın ve sonra 1.000 g su ve 1 yemek kaşığı sirke ekleyin ve Temizle modunu başlatın.

Temizle modu

En İyi İpuçları:

  • • Renk bozulmasını önlemek için, içinde besin pişirilen sıvının sirke, elma suyu, şarap, limon veya domates gibi asidik bir malzemeye sahip olması gerekir.
  • • Etin yağı yavaş pişirme sırasında süzülüp gitmez, bu nedenle pişirmeye başlamadan önce tüm yağları çıkarmak en iyisidir.
  • • Bitmiş yemeğinizde daha derin bir lezzet için, yavaş pişirmeye başlamadan önce etinizi sotelemek, soğanları sotelemek veya karamelize etmek için temel Yüksek Sıcaklık tariflerini kullanmayı deneyin.
  • • Yemeğinizin lezzetini daha da artırmak için pişirmenin başlangıcında baharat veya taze otlar ekleyin.

Karamel; Ev Yapımı Mükemmel Lezzet

Şeker, tereyağı ve krema; nefis, tatlı karamel yapmak için yalnız üç basit malzeme gerekir.

Keşfedin