Yüksek Sıcaklık Modu 

Modun Öne Çıkan Özellikleri

Yüksek Sıcaklık Modu 

Nedir?

Yüksek Sıcaklık modu, birçok tarifte yoğun lezzetler, renkler ve aromalar yaratmak için malzemeleri sotelemek, kahverengileştirmek ve karamelize etmek için kullanılan bir moddur. Bu modu içinde yüksek sıcaklık modu kullanılan bir tarifte kullanabilirsiniz, manuel olarak kullanamazsınız.

Nasıl çalışır?

120°C'nin üzerindeki yüksek sıcaklıklar, et, sebze ve deniz ürünlerinin hızlı ve eşit şekilde kahverengileşmesini sağlar, bu da lezzeti zenginleştirir ve doğal şekerlerin karamelize olmasına yardımcı olur.

Kimler için uygun:

  • Herhangi bir yemeği zengin, muhteşem bir lezzet derinliği ile iyileştirmek isteyen lezzet peşinde koşanlar.
  • Bir ocakta soteleme yapmanın telaşından kaçınmayı tercih eden temiz aşçılar.

Biliyor muydunuz?

Bazı yiyeceklerde mükemmel dokuyu elde etmek için düşük sıcaklıklara ihtiyaç duyarsınız, bazı yemeklerde ise yoğun, hafif kavrulmuş lezzetler ve çıtır dokular için daha yüksek sıcaklıklara ihtiyacınız olur. Soğan ve sarımsak birçok yemeğin temelini oluşturur. Kendi tariflerinize başlamadan önce Yüksek Sıcaklık modunu kullanarak bu malzemeleri soteleyebilir, kahverengileştirebilir veya karamelize edebilirsiniz.

Yüksek Sıcaklık Modu Tarifleri

Önemli

Güvenlik nedenleri ile, Yüksek Sıcaklık modu yalnızca Rehberli Pişirme tariflerinde mevcuttur. Kendi tariflerinizde yüksek sıcaklıkta pişirilmiş malzemeler kullanmak isterseniz Yüksek Sıcaklık koleksiyonumuza göz atın. Sıcak malzemelerin sıçramasını önlemek için, Yüksek Sıcaklık tarifleri yaparken talimat verildiği zaman, sıçrama önleyiciyi kullanın. Güvenlik nedenleri ile sıçrama önleyiciyi, karıştırma kabının üstüne koyduğunuz süzgeç yerine kullanmayın.

Temel Yüksek Sıcaklık Tarifleri

En İyi İpuçları:

  • • Yüksek sıcaklık ile karamelize olan şekerler, kızartma tavası kullanırken olduğu gibi karıştırma kabının tabanında bir miktar kalıntı bırakabilir. Bu zengin kalıntılar sıvı kullanılarak sulandırılabilir ve yemeğin içinde pişerek lezzetini iyileştirir. Başka pişirme işlemi yapmaksızın doğrudan sotelenmiş malzemeler kullanıyorsanız, temizliği hızlı ve zahmetsizce yapmak için karıştırma kabını boşalttıktan sonra Ön Temizleme modunu çalıştırmanız yeterlidir.
  • • Et parçalarını karıştırma kabına eklemeden önce bir kağıt havlu ile kurulamak iyi bir soteleme sağlar.
  • • Kendi tarifinize, eti Yüksek Sıcaklık modunda soteleyerek başlayın; bu, aromatik ve dışı kahverengi bir yüzey oluşturur. Ardından, yemeğe Yavaş Pişirme moduyla devam ederek, mükemmel yumuşaklıkta ve lezzetli bir yemek elde edin.
  • • Yüksek Sıcaklık modununun kullanıldığı tariflerin başarılı olmasını garanti etmek için, kullanılan malzemeler belirtilen miktarlara ve açıklamalara tam olarak uymalıdır.

Isıyı Artırın!

Thermomix ile hazırlanan bu nefis fajita tarifinde, soğan, renkli biberler ve bonfile dilimleri yüksek sıcaklıkta soteleniyor. Bolca baharat eklenerek daha da lezzetleniyor. Son olarak çedar peyniri ve kalan malzemeler ile tatlandırılıyor. Tarifin detaylarını görmek için tıklayın.

TIKLAYIN