Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 2 somon fileto, taze, derili ya da derisiz, tercihen derili, kemiksiz (her biri yakl. 135 g)
- deniz tuzu, ince
- 2 dal maydanoz
-
2
dal dereotu yaprağı
veya 2 dal taze kekik - 2 adet limon kabuğu, sarı kısımları, şeritler halinde soyulmuş
- 2 yk zeytinyağı
- 1800 g su
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1689 kJ / 407 kcal
- Protein
- 28 g
- Karbonhidrat
- 0 g
- Yağ
- 33 g
- Doymuş Yağ
- 6 g
- Sodyum
- 248 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Domates Soslu Patatesli Balık
50min
Kremalı Mantar Soslu Patatesli Somon
50min
Buharda pişmiş tavuk göğsü
25 min
Yumurtalı, Sebzeli ve Karidesli Çin Pilavı
45min
Bearnez Soslu Az Pişmiş Bonfile (vakumda pişirme)
2h 20min
Kanton Usulü Karidesli Pilav
50min
Fesleğenli Levrek, Patates Salatası ve Limonlu Kek
45min
Haşlanmış Pirinç
25 min
Biberiyeli Soğanlı Marinasyon
10 min
Buharda Pişmiş Çipura ve Renkli Biberler
25 min
Basmati Pilavı
1h
Buharda pişmiş balık filetoları
25 min