Dilimleme Modu 

Modun Öne Çıkan Özellikleri

Dilimleme Modu 

Nedir?

Thermomix® Kesme Aparatı aksesuarını kullanarak Dilimleme modu ile meyve ve sebzeleri zahmetsizce dilimleyebilirsiniz.

Nasıl çalışır?

Kesme diskini, dilimleme kısmı (1. yüzü) yukarı gelecek şekilde yerleştirdiğinizde, çeşitli meyve veya sebzeleri birkaç saniye içinde hızlıca ince (1-2 mm) veya kalın (4-5 mm) dilimler halinde kesebilirsiniz.

Kimler için uygun:

  • Malzemeleri hazırlarken zamandan tasarruf etmek isteyen zamanı kısıtlı şefler.
  • En düzgün ve doğru standart şekilde kesmek isteyen titiz yemek meraklıları.
  • Yiyeceğin besin değerlerini, pişirmeden korumak isteyen çiğ tüketenler.

Dilimleme Modu ne yapabilir?

- Parmesan'ı çok ince dilimleyerek salata veya çorba süslemeleri için kullanın. - Elma, ananas ve çilek gibi meyveleri kalın dilimler halinde keserek meyve tabakları ve peynir tabağı hazırlayın. - İnce dilimlenmiş turp, salatalar için mükemmeldir. - Limonları kalın dilimler halinde keserek içecekleri süsleyin. - Patatesleri ince dilimleyerek lezzetli bir patates graten hazırlayın.

Dilimleme Modu Tarifleri

Sorunsuzca Dilimleyin!

Thermomix® Kesme Aparatı ile aşağıdaki ürünlerin dilimlenmesi önerilmez: - Pişmiş ve donmuş malzemeler (pancar bunun dışında tutulur). - Çikolata - Yumurta

En İyi İpuçları:

  • • Kesme diskinin dilimleme kısmının (1. yüzü) yukarı gelecek şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Dilimleme işlemi için kesme diskinin ortasındaki koyu renkli çıkıntı yukarıda olmalıdır.
  • • Dilimleri partiler halinde kesmek, daha iyi bir sonuç elde etmenizi sağlar ve kesme aparatı sepetinin aşırı dolmasını önler. Zamanınızı optimize etmek için, dilimleme işlemine başlamadan önce tüm malzemeleri tartmayı unutmayın. Sepetin yaklaşık 800 g rendelenmiş meyve veya sebze alabildiğini unutmayın.
  • • Kabak, patlıcan veya kereviz kökü gibi büyük malzemeler, besleyiciye sığacak şekilde kesilmelidir.
  • • Patlıcan gibi uzun sebzeleri yarım ay şeklinde dilimlemek için, ince dilimleme seçenegini seçin ve sebzeleri bir bıçak ile uzunlamasına ikiye bölün. İki yarıyı, besleyicinin geniş kısmında dik olarak yerleştirin.
  • • Sebzeleri kalın dilimler halinde kesip, kızartmalar, çorbalar veya güveçler için dondurabilirsiniz.
  • • Meyve ve sebzeler olgun ama dokunulduğunda sert olmalıdır.

Daha fazla ipucu ve püf noktasını keşfedin