Modun Öne Çıkan Özellikleri
Koyulaştırma modu mükemmel kıvamda ve ipeksi dokularda soslar ve kremalar üretir. Bu mod ile vanilyalı puding veya beşamel sosu zahmetsizce yapabilirsiniz. Ayrıca bu mod yumurta, yumurta sarısı, un veya mısır nişastası ile yapılan diğer sosları ve kremaları koyulaştırılabilir.
Kıvam verici madde olarak yumurta kullanıyorsanız 80 °C, un/mısır nişastası kullanıyorsanız 100 °C'yi seçebilirsiniz.
• Nişasta ile koyulaştırılmış tarifler için sıcaklığı 100ºC’ye ayarlayın. Bu tariflerde koyulaştırıcı olarak buğday unu, mısır nişastası veya patates nişastası gibi herhangi bir nişasta türü kullanabilirsiniz. Bu derecede beşamel sos ve pastacı kreması gibi sos ve kremalar yapabilirsiniz.
• Yumurtayla koyulaştırılmış tarifler için sıcaklığı 80ºC’ye ayarlayın. Bu tariflerde kıvam artırıcı malzeme olarak bütün yumurta veya yumurta sarısı kullanabilir ve sıcak emülsiyon soslar, tatlılar veya sürülebilir soslar elde edebilirsiniz. Hollandez Sos, Bernez Sos veya Limon Kreması (Lemon Curd) gibi sos ve kremalar hazırlayabilirsiniz.
• Bazı sıcak emülsiyon soslar için çırpma telini kullanın. Çırpma teli soslarınıza daha fazla hava katarak mükemmel bir yumurta köpüğü oluşturur. Çırpma teli Klasik Zabaglione, Kırmızı Biber ve Paprikalı Hollandez sos için idealdir.