Yavaş Pişirme Modu 

Modun Öne Çıkan Özellikleri

Yavaş Pişirme Modu 

Nedir?

Yavaş pişirme modu, 37-98°C sıcaklıkları arasında 1-8 saat boyunca 800 g eti sıvı içinde pişirebilir.

Nasıl çalışır?

Malzemeleri uzun bir süre kısık ateşte pişirmek, başka hiçbir pişirme yönteminde elde edemeyeceğiniz derin ve kompleks tatlar ortaya çıkarır.

Kimler için uygun:

  • Zahmetsizce lezzetli ve besleyici yemek arayan meşgul aileler.
  • Nefis et suları, çorbalar ve kompostolar yapmak isteyen şefler.
  • Dana döş gibi farklı et türlerini denemek isteyen yemek severler.

Yavaş Pişirme Şaheserinize Son Rötuşu Yapın!

Yavaş pişirme süresinin sonunda yemeğinizi daha doyurucu hale getirmek için makarna veya pirinç eklemeyi deneyin. Ayrıca, ıspanak, brokoli, bezelye, kabak veya taze otlar gibi minimal pişirme gerektiren taze malzemeler de ekleyebilirsiniz. Daha kremamsı bir tat ve doku için pişirme süresinin sonunda süt, ekşi krema veya krem peynir karıştırabilirsiniz.

Daha fazla bilgi alın

Yavaş Pişirme Tarifleri

En İyi İpuçları:

  • • Renk bozulmasını önlemek için, içinde besin pişirilen sıvının sirke, elma suyu, şarap, limon veya domates gibi asidik bir malzemeye sahip olması gerekir.
  • • Etin yağı yavaş pişirme sırasında süzülüp gitmez, bu nedenle pişirmeye başlamadan önce tüm yağları çıkarmak en iyisidir.
  • • Bitmiş yemeğinizde daha derin bir lezzet için, yavaş pişirmeye başlamadan önce etinizi sotelemek, soğanları sotelemek veya karamelize etmek için temel Yüksek Sıcaklık tariflerini kullanmayı deneyin.
  • • Yemeğinizin lezzetini daha da artırmak için pişirmenin başlangıcında baharat veya taze otlar ekleyin.

Bıçak kapağı & soyucu, yumuşak malzemelerin karıştırma bıçağına temas etmesini önlemek için kullanılır.

Bu akıllı aksesuar, bıçakları karıştırmayı engellemeyecek şekilde örterek eşit ısıtma ve hassas pişirme sağlar. Thermomix®’in hassas sıcaklık ayarlarından en iyi şekilde yararlanmak için bıçak kapağı & soyucuyu Yavaş Pişirme modunda kullanın.

Şimdi Satın Alın

Mutlaka denenmesi gereken Tarifler

Yavaş Pişirme Tarifinizin Kıvamını Arttırmanın 2 Yolu

  1. Tarifin başlangıcında 10 g un ekleyin.
  2. Tarifin sonunda 15 g mısır unu ve 15 g soğuk sudan oluşan bir karışım ekleyin ve hafifçe kaynatın.

Yavaş Pişirmeye Başlayın!

Yavaş pişirme, kaynama noktasına erişmeden, baharatın, lezzetin ve aromanın yoğunlaşmasına olanak vererek yavaş ve dikkatli şekilde pişirmek demektir. TM6 Yavaş Pişirme modu, siz dinlenirken 8 saate kadar ağızınızda eriyen yemekler pişirir.

Keşfedin