Vakumda pişirme modu ve bıçak kapağı&soyucu ile içinizdeki şefi serbest bırakın

Vakumda pişirme modu ve bıçak kapağı & soyucu aksesuarıyla mutfağınızı daha da sihirli bir hale getirin.

İster TM5'te isterseniz TM6'da dünya çapında şeflerin favori tekniği olan Vakumda pişirme tekniğini kullanarak her seferinde mükemmel pişirilmiş et, tavuk, balık, deniz ürünleri, sebze ve meyvelerle arkadaşlarınızı ve ailenizi şaşırtın.

Vakumda pişirme, ürünlerin gıda kullanımına uygun olarak üretilen, hava geçirmez poşetlerde, kontrollü bir sıcaklıklaki suyun içinde pişirildiği hassas ve nazik bir pişirme yöntemidir. Yiyecekler kapalı poşetlerde pişirildiğinde, doğal aromalarını ve besin değerini korur aynı zamanda size zahmetsiz bir pişirme olanağı sağlar. Thermomix®, sıcaklığın 1°C'lik hassasiyetle arttırılmasını olanak tanıyarak pişirme işleminizde mükemmelliği garanti eder. Bıçak kapağı & soyucu da pişirme sırasında vakum poşetinizi korur.

En Önemli İpuçları

Vakum poşetlerinin kapatılması: Bunu yapmanın iki yolu vardır - sıcağa dayanıklı kilitli poşetleri elle suya daldırarak veya vakum makinesi kullanarak. Yöntemi seçerken, kararınızı hazırladığınız tarife göre verin. Vakum poşetinde sıvı varsa suya daldırma yöntemini seçin. Vakum makinesi, poşette sıvı olmayan tarifler için daha etkilidir.

Suya daldırma yöntemi: Suya daldırma yöntemi ile vakum etkisi yaratmak için geniş ve derin bir kaseye bol miktarda su koyun. Vakumlamak istediğiniz ürünü kilitli poşete koyup, kilitli kısımda 3 cm aralık bırakacak şekilde poşeti kapatın. Kilitli kısım suyun dışında kalacak şekilde poşeti suya daldırın. Ürünün tamamıyla vakumlandığından emin olduktan sonra kilidi tamamıyla kapatıp poşeti sudan çıkarın. Yüksek kaliteli kilitli poşet kullanmanızı öneririz. BPA (Bisphenol A) içermeyen poşetleri kullanın. Vakum poşetlerini büyük perakende zincirlerinden veya internetten temin edilebilirsiniz. Polietilen poşetler yemek pişirmek için uygun değildir.

Vakumlanacak ürünün hazırlığı: En iyi sonuçlar için, malzemeleri mümkün olduğunca eşit boyutlarda ve kalınlıkta kesin. Malzemeleri mümkün olduğunca üst üste gelmeyecek şekilde vakum poşetine yerleştirin.

Maksimum lezzet: Sert etlerin marine edilmesi, hem yumuşamalarını hem de lezzetlerinin artmasını sağlar. Marinasyonun bir kısmını vakum poşetlerine ekleyin ve bu tür tariflerde torbayı kapatmak için suya daldırma yöntemini kullanın.

Vakumda pişirme

4 adımda tarife ihtiyaç duymadan Vakumda pişirin

Süzgeç kullanarak:

  1. Malzemeleri vakum poşeti veya poşetlerine yerleştirip tatlandırın. Vakum poşetlerini kapatın ve süzgece yerleştirin.
  2. Süzgeci karıştırma kabına yerleştirin ve vakum poşetleri tamamen suyun altında kalana kadar, maksimum seviyesini geçmemeye dikkat ederek su ekleyin. Süzgeci içindeki vakum poşetleriyle birlikte karıştırma kabından çıkarın.
  3. Yarım limonun suyunu karıştırma kabına ekleyip Vakumda pişirme/15 dakika/kullandığınız malzeme için belirtilen sıcaklıkta ısıtın.
  4. Süzgeci vakum poşetleriyle beraber karıştırma kabına yerleştirin ve Vakumda pişirme/kullandığınız malzeme için belirtilen süre/kullandığınız malzeme için belirtilen sıcaklık ayarında pişirin. Spatula kullanarak süzgeci çıkarın ve vakum poşetlerini açıp pişen malzemeleri servis yapın veya tarifte belirtiliyorsa servis yapmadan önce hafifçe kızartın.

Bıçak kapağını kullanarak:

  1. Hazırlama: Malzemeleri vakum poşeti veya poşetlerine yerleştirip tatlandırın. Vakum poşetlerini kapatın.
  2. Bıçak kapağını yerleştirin. Kapatılmış vakum poşetlerini bıçak kapağının üzerine yerleştirin ve tamamen su altında kalana kadar, maksimum seviyesini geçmemeye dikkat ederek su ekleyin. Vakum poşetlerini çıkarın ve su gerekli sıcaklığa gelene kadar bir kenara koyun.
  3. Yarım limonun suyunu ekleyip Vakumda pişirme/15 dakika/kullandığınız malzeme için belirtilen sıcaklık ayarında ısıtın.
  4. Vakum poşetlerini sıcak suya yerleştirin ve Vakumda pişirme/kullandığınız malzeme için belirtilen süre/kullandığınız malzeme için belirtilen sıcaklık ayarında pişirin. Vakum poşetlerini bir maşa yardımıyla çıkarın ve vakum poşetlerini açıp pişen malzemeleri servis yapın veya tarifte belirtiliyorsa servis yapmadan önce hafifçe kızartın.

Faydalı bilgiler…

•Karıştırma kabını korumak için, yarım limonun suyu veya bir silme tatlı kaşığı vitamin C (askorbik asit) suya eklenmelidir. Su miktarı, torbaların hacmine bağlıdır. Suyu torbaları tamamen kaplayacak ve maksimum seviyeyi aşmayacak şekilde ekleyin.
•Vakum poşetlerini yalnızca bir kez kullanın.

Vakumda pişirilecek farklı malzemeler için referans sıcaklıklar ve süreler*

Kuşkonmaz: 150 g soyulmuş kuşkonmaz, 14 cm uzunluğunda Vakumda pişirme/15 dakika/82ºC
Somon: 150 g taze somon fileto, 3 cm kalınlığında Vakumda pişirme/45 dakika/55ºC
Orta-az pişmiş biftek fileto: her biri 180-200 g, 3 cm kalınlığında Vakumda pişirme/1 saat 30 dakika/54ºC
Dana döş: 600-800 g, 2 parçaya ayrılmış, 5-6 cm kalınlığında Vakumda pişirme/12 saat/85ºC
Tavuk göğsü: her biri 250-300 g, 2-3 cm kalınlığında Vakumda pişirme/1 saat 30 dakika/72ºC
Kayısı: 300-350 g, 3 adet, ikiye bölünmüş; Vakumda pişirme/1 saat/80ºC

*Lütfen unutmayın:
•Bu sıcaklık ve süreler, su ısıtıldıktan sonraki referans değerlerdir.

•Malzemelerinizin ağırlık veya kalınlığı farklıysa süreleri buna göre ayarlayın.
•Et ve tavukların vakumda pişirildikten sonra kızartılması, lezzet katacaktır.

Koleksiyonumuzla vakumda pişirme yolculuğunuza bugün başlayın!

KEŞFET