Hamur Modu 

Modun Öne Çıkan Özellikleri

Hamur Modu 

Nedir?

Hamur modu, esas olarak maya bazlı hamurları karıştırarak tatlı ve tuzlu ekmeklerin dokusunu ve kalitesini iyileştirmek için kullanılır.

Nasıl çalışır?

Hamur modu, hamuru elle yoğurmanın etkisini taklit etmek için hem saat yönünde hem de saat yönünün tersine doğru karıştırır.

Kimler için uygun:

  • Kahvaltıda pogaça, öğle yemeğinde pizza arayan lezzet avcıları.
  • Yeni pişmiş ekmek kokusuna bayılan ekmek severler.
  • Kıyma yoğurma işini sevmeyen yaratıcı anneler.

Biliyor muydunuz?

TM6’nızda Hamur modunu 2 dakika kullanmak 10 dakika elle yoğurmaya eşittir!

Thermomix® Sensor sayesinde her seferinde mükemmel fırınlanmış ürünler elde edin! Sensor hem iç hem de ortam sıcaklığını ölçerek, çıtır kabuklu ve mükemmel pişmiş ekmekler yapmanızı sağlar.

Thermomix® Sensor hakkında daha fazla bilgi edinin

Mutlaka denemeniz gereken ekmekler

Dışarısı Soğuk mu?

Hamurun mayalanması için en iyi ortam genellikle 24-27°C arasında kalan, hava akımından uzak bir alandır.

Soğuk havalarda veya zengin hamurları mayalarken, hamuru Varoma tabağına yerleştirip TM6 Mayalama modunu kullanarak optimal mayalama koşulları oluşturun.

Mayalama Modunu Keşfedin

Hamur Modu ile Sonu Gelmeyen Olasılıklar

En İyi İpuçları:

  • • Hamur modu, maksimum 1 kg hamur ile kullanılabilir.
  • • Farklı tam buğday unları yapmak için tam tahılları Thermomix®’te öğütebilirsiniz.
  • • Hamuru yoğurduktan sonra kuru üzüm, fındık, rendelenmiş peynir veya zeytin gibi malzemeleri ekleyin ve birkaç saniye daha yoğurun.
  • • Brioş ve tarçınlı çörek gibi hamurlardaki yağ (örneğin tereyağı veya bitkisel yağ) gluten oluşumunu çok yavaşlatacağı için daha uzun yoğurma süreleri gerektirebilir.
  • • Mayanızın hala aktif olup olmadığını test etmek için: Karıştırma kabına 200 g su, 1 tatlı kaşığı kuru instant maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin ve 3 dk/37°C/hız 2'te ısıtın. Karışımı bir kaseye aktarıp 10 dakika bekletin. Karışım köpüklü ve kabarcıklıysa, maya aktiftir. Değilse, maya değiştirilmelidir. - • Yapışkan ekmek hamurunu bıçaklardan çıkarmak için, karıştırma kabından mümkün olduğunca fazla hamuru çıkarttıkran sonra Thermomix'i 5 sn/hız 7'de çalıştırın.

Ekmek Çeşitlerimizi Keşfedin!

Cookidoo®'da glütensizden mayasıza, baget ekmekten sütlü ekmeğe kadar birçok lezzetli ekmeği keşfedebilirsiniz. Thermomix ile evde yoğurma ve pişirme hem kolay hem de dayanılmaz derecede lezzetlidir, bu da marketten alınan alternatiflere geri dönmeyi zorlaştırır.

Muhteşem ekmekler pişirin