Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 240 g su
- ¼ küp yaş maya (10g), ufalanmış
- sıvı yağ, kaseyi ve fırın kabını yağlamak için
- 350 g un, serpmek için ekstra un
- 150 g çavdar unu
- 100 g yoğurt
- 2 tk tuz
- 1 tk bal
- 1 tk kabartma tozu
- 2 yk elma sirkesi
- Besin Değeri
- şuna göre 1 dilim
- Kalori
- 540 kJ / 129 kcal
- Protein
- 4 g
- Karbonhidrat
- 26 g
- Yağ
- 0 g
- Lif
- 1.7 g
Alternatif tarifler
Cevizli Pratik Ekmek
45 min
Pratik Buğday Ekmeği
40 min
Pratik Tam Buğdaylı Tost Ekmeği
1 Std. 20 Min
Zeytinyağlı Ekmek
2 Std. 10 Min
Sütlü Minik Ekmekler
1h 45 min
Patates ve Kefirli Ekmek
1 Std. 50 Min
Karabuğdaylı Ekmek
2u. 30min
Bol Çekirdekli Çavdar Ekmeği (Düşük Glisemik İndeksli)
1 Std. 50 Min
Tencerede Pratik Ekmek
2u. 20min
Sütlü Yuvarlak Sandviç Ekmeği
2h
Ay Çekirdekli Tam Buğday Ekmeği
5h
Keten Tohumlu ve Susamlı Pratik Ekmek
1 Std. 35 Min