![French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food) French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fc785c4e062f543364ff0234f2f7c5f4/Derivates/309be31e683a5a020fbbd5273192e01d8d396914.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
French chicken liver pâté
- 80 g onion (approx. ½ onion)
- 1 garlic clove
- 150 g unsalted butter, cut into pieces
- 250 g chicken livers, trimmed
- 60 g Port or Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Port Jelly
- 1 gold strength gelatine leaf
- ice cold water, to soak
- 100 g Port or Madeira wine
- bread of choice, to serve
- cornichons, to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 701.2 kJ / 167.6 kcal
- Protein
- 4.7 g
- Karbonhidrat
- 3.3 g
- Yağ
- 13.4 g
- Doymuş Yağ
- 8.1 g
- Lif
- 0.2 g
- Sodyum
- 39 mg
Alternatif tarifler
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25min
Salsa verde
5min
Chicken liver pâté
2hod. 20min
Yellow duck curry (Adam D'Sylva)
26h 25min
Asparagus and potatoes with hollandaise
50min
Elly Berryman's plum shortcake
1 godz.
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15 min
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 Std. 15 Min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2hod. 20min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Rhubarb and vanilla strawberry jam
45 min