![Chicken and port pâté Chicken and port pâté](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D87037A2-C6C9-4718-81F6-635721B58ABC/Derivates/F8BF8965-56EA-49C0-A20F-42315E61FE38.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pâté
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 shortcut bacon rasher (approx. 40 g), rind removed and cut into pieces
- 50 g butter, cut into cubes
- ½ tsp dried thyme
- ¼ tsp ground allspice
- 40 g Port
- 100 g chicken livers, washed and patted dry
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 40 g double cream
- 1 pinch ground ginger
White balsamic reduction
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Jelly topping
- 1 gelatine leaf (titanium strength)
- 80 g Port
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1945.5 kJ / 463.2 kcal
- Protein
- 14.5 g
- Karbonhidrat
- 11.8 g
- Yağ
- 33.9 g
- Doymuş Yağ
- 20.9 g
- Lif
- 0.7 g
- Sodyum
- 630.7 mg
Alternatif tarifler
Tartare sauce
10min
Chicken liver pâté
2h 20min
Champagne poached chicken terrine
1 Std. 30 Min
Pâtè with Riesling
3h
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 Std. 30 Min
Brandy butter
10min
Béarnaise sauce
10min
Béarnaise sauce
20 min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Poached salmon and beetroot blinis
45 dk
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min