Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pâté
- 1 eschalot, cut into halves
- 1 shortcut bacon rasher (approx. 40 g), rind removed and cut into pieces
- 50 g butter, cut into cubes
- ½ tsp dried thyme
- ¼ tsp ground allspice
- 40 g Port
- 100 g chicken livers, washed and patted dry
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 40 g double cream
- 1 pinch ground ginger
White balsamic reduction
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 500 g white balsamic vinegar
- 50 g dry sherry
- 80 g raw sugar
- 2 dried bay leaves
- 8 white peppercorns (see Tips)
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
Jelly topping
- 1 gelatine leaf (titanium strength)
- 80 g Port
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1945.5 kJ / 463.2 kcal
- Protein
- 14.5 g
- Karbonhidrat
- 11.8 g
- Yağ
- 33.9 g
- Doymuş Yağ
- 20.9 g
- Lif
- 0.7 g
- Sodyum
- 630.7 mg
Alternatif tarifler
Hearty seafood chowder
45min
Fish stock
35 Min
Pâtè with Riesling
3ωρ.
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Rhubarb and ginger crème brûlée
7hod. 30min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 Std. 20 Min
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20 phút
Crab and ginger tart with chilli dressing
1h 30min
Pork and chicken terrine
3 Std. 20 Min
Chicken liver pâté
2 Std. 20 Min
Quince paste
4h 10min
Seafood and corn chowder
40 λεπτ.