Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g yellow split peas
- 2 garlic cloves, halved
- 20 g olive oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cardamom
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water, plus extra for soaking
- 300 - 350 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 g fresh coriander leaves, roughly chopped
- Besin Değeri
- şuna göre 4 portions
- Kalori
- 4262.6 kJ / 1018.8 kcal
- Protein
- 48.5 g
- Karbonhidrat
- 123.2 g
- Yağ
- 26.2 g
- Doymuş Yağ
- 3.1 g
- Lif
- 62.1 g
- Sodyum
- 2412.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sabji (vegetable) curry
30 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Butternut Squash Masala Dosa
11hod. 30min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Vegan Gravy
45 Min
Paneer makhani
45 Min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1 Std. 10 Min
Cumin Rice
25 min
Chana Masala
45 Min
Paneer Makhani
1 Std.
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min