![Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry Slow-cooked Aubergine and Split Pea Curry](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/940040d8772668c3b88e6d7c0b8d282d/Derivates/b83f4e74a20dbf3339f49a90f38f15626726322e.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g yellow split peas
- 2 garlic cloves, halved
- 20 g olive oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cardamom
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water, plus extra for soaking
- 300 - 350 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 g fresh coriander leaves, roughly chopped
- Besin Değeri
- şuna göre 4 portions
- Kalori
- 4262.6 kJ / 1018.8 kcal
- Protein
- 48.5 g
- Karbonhidrat
- 123.2 g
- Yağ
- 26.2 g
- Doymuş Yağ
- 3.1 g
- Lif
- 62.1 g
- Sodyum
- 2412.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Chick Pea Curry
35 min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 min
Portuguese Leeks
45 Min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45 Min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 Min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2 Std.
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 Std.
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min