Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g yellow split peas
- 2 garlic cloves, halved
- 20 g olive oil
- 200 g onions, cut in wedges
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp garam masala
- 1 tsp ground turmeric
- ½ tsp ground cardamom
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water, plus extra for soaking
- 300 - 350 g aubergines, sliced (2 cm), then cut in pieces (3 cm)
- 1 tsp salt
- 2 pinches ground black pepper
- 5 g fresh coriander leaves, roughly chopped
- Besin Değeri
- şuna göre 4 portions
- Kalori
- 4262.6 kJ / 1018.8 kcal
- Protein
- 48.5 g
- Karbonhidrat
- 123.2 g
- Yağ
- 26.2 g
- Doymuş Yağ
- 3.1 g
- Lif
- 62.1 g
- Sodyum
- 2412.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Coconut Dhal
20 Min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25 Min
Chickpea, Squash and Kale Stew
45min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45min
Sabji (vegetable) curry
30min
Lentil Moussaka
3h 30min
Chhole (chickpea curry)
35min
Indian Vegetable Curry
50 Min
Swiss Chard, Chickpea and Tamarind Stew
45min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min