Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Curry Powder
- 1 Tbsp ground turmeric
- 1 tsp cloves
- 1 tsp dried fennel seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- 1 tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 tsp ground ginger
- ½ tsp black peppercorns
- 4 cardamom pods, seeds only
- 4 dried curry leaves
- 1 cinnamon stick
- 1 dried red chilli
Curry
- 10 g olive oil
- 100 g red onions, quartered
- 1 red pepper, quartered
- 1 yellow pepper, quartered
- 2 garlic cloves
- 400 g cauliflower, cut in florets (3-4 cm)
- 75 g fine green beans, halved
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained, (1 x 400 g tin)
- 300 g boiling water, plus extra for cooking rice
- 50 g dried apricots, sliced then soaked in warm water for 10 minutes
- 200 g long grain rice (10-12 minutes cooking time), rinsed
- 1 heaped Tbsp mango chutney (see tip)
- 4 flatbreads, for serving (see tip)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2161 kJ / 513 kcal
- Protein
- 15 g
- Karbonhidrat
- 84 g
- Yağ
- 12 g
- Doymuş Yağ
- 4 g
- Sodyum
- 680 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Vegetarian Chilli
35min
Aubergine, Spinach & Lentil Curry
25min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Lentil Curry (Dahl)
30 min
Indian vegetable curry
50min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40min
Coconut Dhal
20min
Vegetable Biryani
50min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 min