Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Beetroot Houmous
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 raw beetroot, peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp tahini
- 1 Tbsp water
- 1 tsp ground cumin (isteğe bağlı)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 tsp coriander seeds, lightly ground
- 1 tsp cumin seeds, lightly ground
- 1 Tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 530 kJ / 126 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 9 g
- Yağ
- 7 g
- Lif
- 3 g
Alternatif tarifler
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min
Quick Falafel
30min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Houmous
13h 30 min
Sweet Potato and Butter Bean Falafel Flatbreads with Broad Bean Houmous
50min
Sumac and Tahini Houmous
10 min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Falafel with beetroot hommus
20 min
Vegan Bean Burgers
1h 20 min
Red Pepper Houmous
5 min
Best Basic Houmous
5 min