Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Beetroot Houmous
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 raw beetroot, peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp tahini
- 1 Tbsp water
- 1 tsp ground cumin (isteğe bağlı)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 tsp coriander seeds, lightly ground
- 1 tsp cumin seeds, lightly ground
- 1 Tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 530 kJ / 126 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 9 g
- Yağ
- 7 g
- Lif
- 3 g
Alternatif tarifler
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1 Std. 30 Min
Chickpea Pancakes
20min
Beetroot Houmous
15 Min
Red Pesto
10 Min
Butterbean and Feta Burgers
1 Std. 30 Min
Indian-spiced Roast Butternut and Chickpea Curry
45 Min
Broccoli Fritters with Radish Salad and Lemon Quinoa
1h
Lentils and Roasted Roots with Salsa Verde
1 Std. 30 Min
Broad Bean and Chickpea Falafels
50min
Vegan Bean Burgers
1 Std. 20 Min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min