![Eggplant with burghul Eggplant with burghul](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2E019DDA-E13D-43D3-AD2D-4EF7D9AE70D9/Derivates/2A462A4C-29D3-4CA0-A8C1-25A60CBCF600.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g fine burghul
- 1000 g water
- 2 garlic cloves
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 spring onions/shallots, trimmed, white part cut into pieces; green part cut into thin slices
- 40 g soy sauce
- 1 tbsp mirin
- 1 tbsp sesame oil
- 2 tsp rice wine vinegar
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 tsp raw sugar
- 1 - 2 tsp sambal oelek (see Tips)
- 6 sprigs fresh basil leaves
- 6 sprigs fresh mint leaves
- 40 g pumpkin seeds, roasted (see Tips)
- 80 g roasted pine nuts
- 500 g eggplant, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- olive oil, for drizzling
- 1 - 2 tsp sea salt
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2353.3 kJ / 560.3 kcal
- Protein
- 15.6 g
- Karbonhidrat
- 55.5 g
- Yağ
- 27.9 g
- Doymuş Yağ
- 3.1 g
- Lif
- 14.8 g
- Sodyum
- 1852.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarator (tahini dip)
5min
Chickpea sundal
6h 45min
Yasai miso ramen
35min
Lentil moussaka
3 godz. 30 min
Mediterranean capsicums
2 godz.
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Mushroom stroganoff
20 Min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 Std. 15 Min
Brussels sprouts with lime crumb
20 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 godz.
Vegetable pilaf
1 godz.
Tofu scramble
25 min