Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 eggplant (approx. 500 g), cut into slices (0.5-1 cm thickness)
- salt, for sprinkling
- 200 g dried red lentils
- filtered water, for soaking
Plant-based béchamel sauce
- 500 g plant-based milk of choice
- 50 g gluten free cornflour
- 30 g vegan butter (see Tips)
- 2 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- ½ tsp salt
- ground black pepper, to taste
Lentil moussaka
- 50 g extra virgin olive oil
- 1 red onion, cut into quarters
- 3 garlic cloves
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 1 celery stalk, cut into pieces
- 400 g canned tomatoes
- 120 g filtered water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp dried oregano
- ground nutmeg, for sprinkling
- 2 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1499.6 kJ / 357.1 kcal
- Protein
- 13.6 g
- Karbonhidrat
- 35.7 g
- Yağ
- 16.1 g
- Lif
- 9 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Potato and green pea curry
50min
Hearty lentil chilli
50min
Sweet and sour tempeh
50min
Zucchini, lentil and coconut stew
30min
Vegan hollandaise
10 Min
Carrot, capsicum and pistachio pilaf
1 Std.
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Pulled BBQ jackfruit
25 Min
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Plant-based parmesan
5 Min
Tofu scramble
25 Min
Vegan walnut and black bean burger
4h 40 min