Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 adet enginar (çanak), orta boy, ayıklanmış, dörde bölünmüş
- 400 g kuru bakla (ıslatılmamış ağırlığı 400 g), 1 gece önceden ıslatılıp süzdürülmüş
- 435 g su
- 2 tk tuz
- 2 tk şeker
- 85 g zeytinyağı, yağlamak için ekstra zeytinyağı
- ½ limonun suyu
- ½ portakalın suyu
- 75 g rakı
- 4 - 5 adet adaçayı yaprağı, taze, süslemek için ekstra adaçayı
- dereotu yaprağı
- limon, dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)
- portakal, dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 863.5 kJ / 206.3 kcal
- Protein
- 8.5 g
- Karbonhidrat
- 20.3 g
- Yağ
- 7.7 g
- Lif
- 6.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zeytinyağlı Fava
35 min
Parmesanlı Bezelye Ezmesi
15min
Somon Tartar
10min
Enginarlı ve Fasulyeli Dip
10min
Bulgurlu maydanoz salatası
25 Min
Zeytinyağlı Enginar
1 Std.
Karnabahar Püresi Eşliğinde Sebzeli Balık Fileto
40min
Karides Sote
10min
Humus
1 Std.
Pastırmalı Humus
15min
Havuçlu Mercimekli Humus
20 min
Mantarlı Risotto
40min