Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 adet enginar (çanak), orta boy, ayıklanmış, dörde bölünmüş
- 400 g kuru bakla (ıslatılmamış ağırlığı 400 g), 1 gece önceden ıslatılıp süzdürülmüş
- 435 g su
- 2 tk tuz
- 2 tk şeker
- 85 g zeytinyağı, yağlamak için ekstra zeytinyağı
- ½ limonun suyu
- ½ portakalın suyu
- 75 g rakı
- 4 - 5 adet adaçayı yaprağı, taze, süslemek için ekstra adaçayı
- dereotu yaprağı
- limon, dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)
- portakal, dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 863.5 kJ / 206.3 kcal
- Protein
- 8.5 g
- Karbonhidrat
- 20.3 g
- Yağ
- 7.7 g
- Lif
- 6.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Mantarlı Ispanaklı Peynirli Kiş
1 godz. 45 min
Patlıcan Beğendi
50 min
Pancar Soslu Hellim Peynirli Mücver
1 Std.
Tatlı Ekşi Soslu Balık ve Pilav
Değerlendirme yok
Sicilya Usulü Jumbo Karides Salatası
Değerlendirme yok
Yaban Mersini ve Antep Fıstıklı Kurabiye Kavanozu
Değerlendirme yok
Ballı, Soya Soslu, Hardallı Marinasyon
5 menit
Humus
1 Std.
Pastırmalı Humus
15min
Avokadolu Humus
15min
Zeytinyağlı Fava
35 min
Çerkez Tavuğu
1 Std.