Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava

Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava

2.7 18 değerlendirme
Hazırlık 15 dk
Toplam 2sa 55 dk
12 porsiyon

Malzemeler

  • soğan ikiye bölünmüş
    200 g
  • enginar (çanak), orta boy, ayıklanmış, dörde bölünmüş
    2 adet
  • kuru bakla (ıslatılmamış ağırlığı 400 g), 1 gece önceden ıslatılıp süzdürülmüş
    400 g
  • su
    435 g
  • tuz
    2 tk
  • şeker
    2 tk
  • zeytinyağı yağlamak için ekstra zeytinyağı
    85 g
  • limonun suyu
    ½
  • portakalın suyu
    ½
  • rakı
    75 g
  • adaçayı yaprağı, taze süslemek için ekstra adaçayı
    4 - 5 adet
  • dereotu yaprağı
  • limon (isteğe bağlı) dilimlenmiş, süslemek için
  • portakal (isteğe bağlı) dilimlenmiş, süslemek için

Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon

Kalori 206.3 kcal / 863.5 kJ
Protein 8.5 g
Yağ 7.7 g
Karbonhidrat 20.3 g
Lif 6.3 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100.000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...