Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Tahini sauce
- 40 g pine nuts
- olive oil, for frying
- 2 garlic cloves
- 120 g tahini (see Tips)
- 50 g lemon juice
- 150 g warm water
- ¼ tsp chilli powder
- ½ - 1 tsp sea salt
- ¼ tsp freshly ground pepper
Steamed fish
- 1 tbsp olive oil
- 600 - 700 g skinless snapper fillets (approx. 4 fillets)
- 1 tbsp lemon juice
- sea salt, to season
- freshly ground pepper, to season
- 500 g water
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, roughly chopped for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1930.1 kJ / 459.6 kcal
- Protein
- 43.2 g
- Karbonhidrat
- 1.3 g
- Yağ
- 30.4 g
- Doymuş Yağ
- 3.9 g
- Lif
- 5.3 g
- Sodyum
- 768.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Yoghurt and jalapeño dressing
10 Min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1 Std. 10 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2 Std.
Spinach turnovers (fatayer)
1 Std. 25 Min
Lentil puree (moujadarra)
1 Std. 25 Min
Fish tagine with tahini
1 Std. 15 Min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Chicken moghrabieh
1 Std. 25 Min
Moroccan prawns with preserved lemon couscous
30 Min
Prawn saganaki with feta
35 Min
Slow roasted lamb shoulder and fennel with agrodolce dressing
5h 15 min.
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1 Std. 30 Min