Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 - 6 sprigs fresh coriander, leaves only
- 1 fresh mango, flesh only (approx. 200 g), cut into pieces (3 cm)
- 200 g red capsicum, deseeded and cut into pieces (3 cm)
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves
- 2 fresh curry leaves
Rice
- 350 g basmati rice
- 1000 g water
- ½ tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp salt
Seasoning
- 2 tbsp oil
- 1 tsp black mustard seeds
- 1 tsp urad dal (see Tips)
- 1 tsp chickpea (besan) flour
- ¼ fresh long red chilli, trimmed and cut into halves
- 1 tsp cumin seeds
- ½ tsp asafoetida (see Tips)
- ¼ tsp ground turmeric
- salt, to taste
- 2 tbsp shredded coconut
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 868.8 kJ / 206.8 kcal
- Protein
- 3.3 g
- Karbonhidrat
- 28.3 g
- Yağ
- 8.3 g
- Doymuş Yağ
- 2.7 g
- Lif
- 3.6 g
- Sodyum
- 434.1 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Ala hodi (Potato curry)
40 min
Chicken curry with okra (quwarman al dajaj)
50 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Tandoori chicken
45 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Pittu
3h
Lentil curry (dahl)
30 min
Baked masala fish
1h 15min
Biryani
1h 25min
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Gobi masala
30 min