Uyumlu sürümler
Cauliflower falafel with pickled cabbage and tzatziki (Darren Robertson)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 400 g dried chickpeas
- water, to soak
Pickled cabbage
- ¼ red cabbage (approx. 300 g), thickest part of the core removed, cut into 1-2 wedges that fit through feeder tube
- 1 tsp sea salt
- ½ lemon, juiced
Cauliflower falafel
- ½ bunch fresh parsley, stalks and leaves roughly torn
- ½ bunch fresh coriander, stalks and leaves roughly torn
- 1 lemon peel, only, no white pith
- ½ onion
- 4 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 3 tsp ground cumin
- 3 tsp ground coriander
- 2 tsp paprika
- 200 g cauliflower, leaves, stalks and florets, broken into pieces
- 1 tsp sea salt
- rice bran oil, to shallow fry
Tzatziki
- 120 g cucumber, cut into pieces
- 250 g Greek yoghurt
- 10 g lemon juice
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- fresh parsley leaves, to garnish
- lemon wedges, to garnish
- flatbreads, to serve (see Tips)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2294.5 kJ / 548.4 kcal
- Protein
- 29.5 g
- Karbonhidrat
- 84.9 g
- Yağ
- 13.1 g
- Doymuş Yağ
- 1.6 g
- Lif
- 17.7 g
- Sodyum
- 1490.9 mg
Alternatif tarifler
Creamy miso mushroom udon
45 min
All-in-one creamy vegetable pasta (Diabetes)
40 Min
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25 min
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 min
Nourish bowl (Diabetes)
55 min
Shredded chicken noodle salad with green miso (Diabetes)
35min
Adzuki Stew with spiced cauliflower rice
24hod. 40min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Crunchy salad with green goddess dressing (Diabetes)
20 min
Raw snickers slice
55 min
Warm satay bowl
1 Std. 10 Min
Ricotta gnocchi "ripassati" with lemon-sage butter and pumpkin puree
4h