Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g dried yellow split peas
- boiling water, for soaking
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 45 g ghee
- 200 g brown onion, cut into wedges (approx. 4 cm)
- 10 fresh curry leaves
- 2 cardamom pods, crushed
- 110 g tandoori paste (see Tips)
- ½ tbsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp curry powder
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 bunch fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded
- salt, to taste
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- cooked rice (see Tips)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2399.8 kJ / 571.4 kcal
- Protein
- 24.4 g
- Karbonhidrat
- 73.2 g
- Yağ
- 15.8 g
- Doymuş Yağ
- 8.1 g
- Lif
- 17.1 g
- Sodyum
- 1455.4 mg
Alternatif tarifler
Curried cauliflower salad
40 min
Chickpea ratatouille (gut health)
1 Std.
Sabji (vegetable) curry
30 min
Vegetarian chilli
35 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Summer dahl
35 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Gwinganna biryani (TM6)
25h 20min
Pulse and pumpkin curry
30 min
Tomato and lentil dahl
35 min
Red lentil cauliflower dahl
35 min