Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g dried yellow split peas
- boiling water, for soaking
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh long green chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 45 g ghee
- 200 g brown onion, cut into wedges (approx. 4 cm)
- 10 fresh curry leaves
- 2 cardamom pods, crushed
- 110 g tandoori paste (see Tips)
- ½ tbsp garam masala (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 2 tsp curry powder
- 2 pinches ground black pepper
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 400 g water
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 bunch fresh silverbeet (approx. 320 g), stems removed and leaves finely shredded
- salt, to taste
- fresh coriander, leaves only, for garnishing
- cooked rice (see Tips)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2399.8 kJ / 571.4 kcal
- Protein
- 24.4 g
- Karbonhidrat
- 73.2 g
- Yağ
- 15.8 g
- Doymuş Yağ
- 8.1 g
- Lif
- 17.1 g
- Sodyum
- 1455.4 mg
Alternatif tarifler
Tarka dal
30 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Red lentil cauliflower dahl
35min
Tomato and lentil dahl
35min
Vegetarian chilli
35min
Palak paneer
45 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1h
Amritsari dal
26 Std.
Pulse and pumpkin curry
30 min
Gwinganna biryani (TM6)
25h 20min
Summer dahl
35min