Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- zeytinyağı, yağlamak için
- 800 g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, parçalara bölünmüş ( yakl. 3 cm - bk. öneriler)
- 250 g pirinç, beyaz, yasemin cinsi
- 1000 g su
- 2 tk tuz
- 180 g havuç, küçük havuç, dilimlenmiş (5 mm)
- 100 g sultani bezelye (isteğe bağlı)
- 1 yumurta
- 3 yk mısır nişastası (bk. öneriler)
- 2 tk toz tatlı kırmızı biber
- ½ tk karabiber
- 2 diş sarımsak
- 30 g pirinç sirkesi
- 60 g bal
- 20 g tatlı chili sos (sweet chili sos)
-
60
g domates püresi
veya 60 g domates sosu (bk. öneriler) - 30 g esmer şeker
- 50 g soya sosu (bk. öneriler)
- 20 g susam tohumu, kavrulmuş
- 2 taze soğan, sadece yeşil kısımları, ince dilimler halinde kesilmiş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2983.8 kJ / 710.4 kcal
- Protein
- 45.9 g
- Karbonhidrat
- 85.4 g
- Yağ
- 19.7 g
- Doymuş Yağ
- 4.6 g
- Lif
- 5.6 g
- Sodyum
- 2303.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı
1h
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45 Min
Tarçınlı Panna Cotta, Elmalı Garnitür İle
6u. 30min
Yumurtalı, Sebzeli ve Karidesli Çin Pilavı
45 Min
Marine Somon, Kişnişli Mayonez
1h
Karamel Şekerlemesi
2h
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1h
Provencal Baharatlı Şeftalili Tavuk ve Basmati Pilavı
1h
Brokoli Kuskusu Eşliğinde Yoğurtlu Körili Tavuk
45 Min
Ton Balıklı Makarna Salatası
35min
Hollandez Soslu Bonfile ve Fırınlanmış Sebzeler
1h 5 min
Kore Usulü Kızarmış Tavuk
4h