Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 130 g Parmesan peyniri, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- 10 g maydanoz, sadece yaprakları
- 2 diş sarımsak
- 80 g soğan, ikiye bölünmüş
- 40 g riviera zeytinyağı
-
400
g shiitake mantarı, sapları ayıklanmış, parçalara bölünmüş ( 3 cm) (bk. öneriler)
veya herhangi bir taze mantar - 90 g sek beyaz şarap
- 500 g Arborio pirinci
- 1100 g su
- 4 tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk toz karabiber
- 4 - 5 yk tereyağı, (yakl. 75 g) küp küp kesilmiş
- ½ tk elma sirkesi
-
mikro filiz, süslemek için
veya taze frenk soğanı, ince kıyılmış, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1796.1 kJ / 429.7 kcal
- Protein
- 11 g
- Karbonhidrat
- 49.7 g
- Yağ
- 19.8 g
- Lif
- 1.4 g
Alternatif tarifler
Domatesli Risotto
30 Min
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
2h 55min
Pesto Sosu
15min
Parmesan Peynirli Risotto
30 Min
Karnabahar Püresi Eşliğinde Sebzeli Balık Fileto
40min
Elmalı Kereviz Püresi ve Sebzeler Eşliğinde Buharda Tavuk
40min
Somon ve Rezeneli Risotto
25 Min
Zeytinyağlı Enginar
1 Std.
Tavuk, Pırasa ve Ispanaklı Risotto
30 Min
Kuşkonmaz ve Safranlı Risotto
35min
Mantarlı Risotto (2 porsiyon)
35min
Yumurtalı, Sebzeli ve Karidesli Çin Pilavı
45 Min