
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Berbere Baharat Karışımı
- 1 tk kişniş tohumu
- ½ çubuk tarçın
- 4 - 5 tane karabiber
- 3 ¼ tk toz çemen otu tohumu
- 8 karanfil
- 3 ¼ tk toz zencefil
- 5 g pul biber
- ½ tk kakule tohumu
- ½ tk toz kimyon
- ½ tk sarımsak tozu
- ½ tk toz muskat
- 1 tk toz zerdeçal
Zighini
- 200 g soğan ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 50 g zeytinyağı
- 50 g tereyağı parçalara bölünmüş
- 500 g kuzu kol, kemiksiz sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 220 g domates püresi
- 30 g biber salçası tatlı
- 5 g şeker
- ½ tk tuz
- 140 g su oda sıcaklığında
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 816.6 kcal / 3416.8 kJ
- Protein
- 31.8 g
- Yağ
- 68.1 g
- Karbonhidrat
- 21.9 g
- Lif
- 5.5 g
- Doymuş Yağ
- 26.6 g
- Sodyum
- 643.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sütlü Türk Kahvesi
5 dk
Provencal Baharatlı Şeftalili Tavuk ve Basmati Pilavı
1sa
Sotelenmiş Bonfile ve Soğan
15 dk
Sebzeli ve Kırmızı Şarap Soslu Bonfile
45 dk
Akdeniz Usulu Sucuklu Deniz Ürünleri Risotto
1sa 5 dk
Kuzu Gerdan Yahni
1sa 45 dk
Alfredo Sos
35 dk
Tavuklu Kuzu Etli Bulgur
1sa 10 dk
Yavaş Pişirilmiş Sebzeli Dana Yahni
3sa 15 dk
Sebzeli Kuzu Yahni
55 dk
Etli Türlü
1sa 20 dk
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1sa 30 dk