Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Berbere Baharat Karışımı
- 1 tk kişniş tohumu
- ½ çubuk tarçın
- 4 - 5 tane karabiber
- 3 ¼ tk toz çemen otu tohumu
- 8 karanfil
- 3 ¼ tk toz zencefil
- 5 g pul biber
- ½ tk kakule tohumu
- ½ tk toz kimyon
- ½ tk sarımsak tozu
- ½ tk toz muskat
- 1 tk toz zerdeçal
Zighini
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 50 g zeytinyağı
- 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- 500 g kuzu kol, kemiksiz, sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 220 g domates püresi
- 30 g biber salçası, tatlı
- 5 g şeker
- ½ tk tuz
- 140 g su, oda sıcaklığında
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3416.8 kJ / 816.6 kcal
- Protein
- 31.8 g
- Karbonhidrat
- 21.9 g
- Yağ
- 68.1 g
- Doymuş Yağ
- 26.6 g
- Lif
- 5.5 g
- Sodyum
- 643.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarhana (taze sebzeli)
35 min
Bonfile ve Brokolili Pilav
50 min
Tavuk Suyu
1 Std. 10 Min
Defne Yaprağı, Tarçın, Anason ve Limonlu Bitki Çayı
10min
Nane, Tarçın ve Zencefilli Çay
Değerlendirme yok
Kale Lahanası ve Beyaz Fasulye Çorbası
Değerlendirme yok
Vejetaryen Pizza
Değerlendirme yok
Patates, Bezelye, Sakız Kabağı ve Dana Eti Püresi
30 min
Kuzu Gerdan Yahni
1 Std. 45 Min
Muzlu Dondurma
5min
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1 Std. 30 Min
Kuru Fasulye
10h