
Cihazlar ve Aksesuarlar
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
Hazırlık 15 dk
Toplam 1sa 10 dk
3 porsiyon
Malzemeler
Berbere Baharat Karışımı
-
kişniş tohumu1 tk
-
çubuk tarçın½
-
tane karabiber4 - 5
-
toz çemen otu tohumu3 ¼ tk
-
karanfil8
-
toz zencefil3 ¼ tk
-
pul biber5 g
-
kakule tohumu½ tk
-
toz kimyon½ tk
-
sarımsak tozu½ tk
-
toz muskat½ tk
-
toz zerdeçal1 tk
Zighini
-
soğan ikiye bölünmüş200 g
-
sarımsak2 diş
-
zeytinyağı50 g
-
tereyağı parçalara bölünmüş50 g
-
kuzu kol, kemiksiz sinirleri alınmış, küp küp kesilmiş (2 cm)500 g
-
domates püresi220 g
-
biber salçası tatlı30 g
-
şeker5 g
-
tuz½ tk
-
su oda sıcaklığında140 g
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Kalori
816.6 kcal /
3416.8 kJ
Protein
31.8 g
Yağ
68.1 g
Karbonhidrat
21.9 g
Lif
5.5 g
Doymuş Yağ
26.6 g
Sodyum
643.4 mg
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar

LEZİZ DANIŞMAN TARİFLERİ
12 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı
1sa
Ballı Hardal Soslu Somon, Brokoli ve Tatlı Patates
Değerlendirme yok
Sebzeli Kızarmış Tavuk
1sa 10 dk
Sebzeli Dana Yahni ve Gnocchi
1sa 30 dk
Sotelenmiş Bonfile ve Soğan
15 dk
Turna Yemişli Sıcak Beyaz Şarap
30 dk
Karayip Yahnisi ve Buharda Pirinç Pilavı
9sa 15 dk
Kuzu Gerdan Yahni
1sa 45 dk
Sebzeli Kuzu Yahni
55 dk
Tavuklu Pilav
1sa 10 dk
Biber Soslu Tavuk Baget, Kabak ve Beyaz Peynirli Kuskus
55 dk
Sebzeli Tavuk
45 dk