![Lentil curry (dahl) Lentil curry (dahl)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B25F2457-D067-4FBE-A23C-414A843B6BF6/Derivates/48AA2F6B-C6EF-448D-9746-55317C2D0F88.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g red lentils
- 500 g water
- 1 tsp salt
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pandan leaf, tied into a knot
- 60 g coconut cream
- 60 g oil
- ½ tsp black mustard seeds
- ½ tsp cumin seeds
- ½ tsp fenugreek seeds
- 1 red onion, cut into halves
- 1 garlic clove
- 2 fresh bird's eye chillies (green or red), deseeded if preferred
- 1 sprig fresh curry leaves
- 1 fresh tomato, cut into cubes (1 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 1034 kJ / 246.2 kcal
- Protein
- 9.6 g
- Karbonhidrat
- 20.5 g
- Yağ
- 13 g
- Doymuş Yağ
- 3.6 g
- Lif
- 4.4 g
- Sodyum
- 387 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Potato and green pea curry
50min
Tarka dal
30 dk
Caribbean curry
40min
Ala hodi (Potato curry)
40min
Sabji (vegetable) curry
30 dk
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Sambhar
1h 30min
Rendang curry
30 dk
Gobi masala
30 dk
Red lentil cauliflower dahl
35min
Chhole (chickpea curry)
35min
Tomato and lentil dahl
35min