Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Spice Paste Marinade
- 1 Tbsp paprika
- 1 Tbsp garam masala
- 2 tsp ground turmeric
- 2 tsp dried mint
- 2 tsp fine sea salt
- 10 garlic cloves
- 3 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded if desired
- 120 g water
- 60 g Greek yoghurt
- 600 - 700 g lamb shoulder, boneless, diced
Fried Onion Garnish
- 10 g vegetable oil
- 160 g onions, cut in thin wedges
Spiced Onions and Curry
- 1 Tbsp coriander seeds
- 2 tsp cumin seeds
- 1 tsp dried fennel seeds
- 6 cardamom pods, crushed
- 1 cinnamon stick
- 50 g unsalted butter, diced
- 2 - 3 onions, large, brown, sliced
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 1 pinch garam masala
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2583 kJ / 621 kcal
- Protein
- 33 g
- Karbonhidrat
- 21 g
- Yağ
- 43 g
- Doymuş Yağ
- 20 g
- Lif
- 7 g
- Sodyum
- 1071 mg
Alternatif tarifler
Beef Madras
1h 30min
Chicken and Mushroom Balti
50min
Cape Malay Chicken Curry
1 godz.
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1h 40min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Lamb Korma
4 godz.
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35min
Chicken Jalfrezi
1 godz.
Butter Chicken
50min
Pork Vindaloo
4 godz.
Prawn Bhuna
30 min