Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 5 g fresh mint leaves
- 5 g fresh coriander leaves
- 500 g lamb meat, lean, diced (2-3 cm)
- 2 Tbsp garam masala
- 150 g onions, quartered
- 2 garlic cloves
- 30 g vegetable oil, plus 2 Tbsp for frying
- 200 g butternut squash, peeled, diced (2-3 cm)
- 150 g red split lentils, rinsed
- 20 g rogan josh curry paste (or other Indian curry paste)
- 15 g tamarind paste
- 25 g caster sugar
- 500 g water, hot
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
veya 1 vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or to taste
- 30 g lemon juice
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 2930.7 kJ / 700.5 kcal
- Protein
- 32.6 g
- Karbonhidrat
- 47.3 g
- Yağ
- 43.4 g
- Doymuş Yağ
- 12.9 g
- Lif
- 7.9 g
- Sodyum
- 357.6 mg
Alternatif tarifler
Prawn Curry
30 min
Chicken Garam Masala
50 min
Chicken Jalfrezi
1 Std.
Butter Chicken
50 min
Quick Lamb Dhansak
45 min
Keralan Fish Curry
30 min
Prawn Bhuna
30 min
Lamb Rogan Josh
1 Std. 45 Min
Chicken Saag
50 min
Lamb Keema with Peas
1 Std.
Cape Malay Chicken Curry
1 Std.
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min