Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g sızma zeytinyağı, üzerinde gezdirmek için ekstra zeytinyağı
- 370 g karışık sebze (örn. havuç, pırasa, kereviz sapı), dilimlenmiş (1 cm)
- 1 tk tuz, kalamar için ekstra tuz
- 1 tutam toz karabiber, kalamar için ekstra karabiber
-
350
g kuru börülce, en az 4 saat ıslatılmış (bk. öneriler)
veya 350 g yeşil mercimek, durulanmış ve süzdürülmüş - 120 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 40 g sızma zeytinyağı
-
500
g olgun domates, parçalara bölünmüş
veya 500 g konserve domates - 15 g domates salçası
- 1 yk tatlı kırmızı toz biber
- 1 tk tuz
- 1 tutam toz karabiber
- 350 g su
-
1
tepeleme tk ev yapımı sebze bulyon,
veya ¾ tk toz sebzeli çeşni -
1000
g bebek kalamar, bütün
veya kalamar halkası, taze veya donuk (çözdürülmüş) - 270 g karışık sebze (örn. havuç, pırasa, kereviz sapı) dilimlenmiş (1 cm)
- 20 g limon suyu (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1339 kJ / 320 kcal
- Protein
- 32 g
- Karbonhidrat
- 22 g
- Yağ
- 9 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zeytinyağlı Fava
35 Min
Baharatlı Kıvrık Havuç Turşuşu
30min
Pesto Soslu Makarna Salatası
35 Min
Narlı Pancar ve Armut Püresi
1hod. 5min
Balkabaklı Risotto
25min
Nohut ve Bulgurlu Bowl
30min
Zeytinyağlı Enginar
1h
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
2 Std. 55 Min
Haşlanmış Karabuğday
25min
Sebzeli Nohut Yahnisi
45 min
Haşlanmış Pirinç
25min