Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- 50 g süzme yoğurt
- 25 g limon suyu
- 1 ¾ tk tuz
- 125 g soğan, ikiye bölünmüş
- 30 g tereyağı, küp küp kesilmiş
- 30 g riviera zeytinyağı
- 10 g un
- 650 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm), (bk. öneriler)
- 1 kuru defne yaprağı
- 1 diş sarımsak
- 500 g su
- 600 g kereviz kökü, küp küp kesilmiş (2 cm), kararmamaları için limonlu suda bekletilmiş
- 3 - 4 adet kereviz yaprağı, ince kıyılmış, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2333.2 kJ / 558.2 kcal
- Protein
- 32.3 g
- Karbonhidrat
- 7.8 g
- Yağ
- 44.4 g
- Lif
- 7 g
Alternatif tarifler
Terbiyeli Bezelyeli Tavuk Çorbası
50min
Zeytinyağlı Yer Elması
1h
Arpa Şehriye Pilavı
1h
Biberiyeli Soğanlı Marinasyon
10min
Turna Yemişli ve Pikan Cevizli Brüksel Lahanası
35min
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
2u. 5min
Kabaklı Börek
1 Std. 10 Min
Çilekli Salata Sosu
5min
Çedarlı Pırasa Çorbası
50min
Kuru Fasulyeli ve Beyaz Peynirli Dip
10min
Kremalı Mantar Çorbası
20min
Peynirli Karnabahar Çorbası
40min