Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Vorteig
- 50 g Wasser (lauwarm)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Roggensauerteig
- 70 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 50 g Wasser
- 50 g Dinkelflocken
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 200 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 250 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
- 50 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 10 g Butter
- Besin Değeri
- şuna göre 9 Stücke
- Kalori
- 7091 kJ / 1727 kcal
- Protein
- 56 g
- Karbonhidrat
- 310 g
- Yağ
- 19 g
- Lif
- 31.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Roggensauerteig
96h 20min
Buttermilchbrot
18 Std.
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Dinkelweckerl
23 godz. 40 min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Schweizer Rustico
25h 20min
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Oberländer
14 Std. 30 Min
Möhren-Körner-Brote
15h
Kommissbrot
15 Std. 30 Min