Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Vorteig/Biga
- 110 g Wasser, zimmerwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Roggensauerteig
- 130 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 40 g getrocknete Pflaumen, entsteint, in Würfeln
- 40 g Feigen, getrocknet, in Würfeln
- 60 g Haselnüsse, blanchiert, geröstet (siehe Tipp)
- 80 g Wasser, kalt
Hauptteig
- 50 g Haselnüsse, blanchiert, geröstet (siehe Tipp)
- Wasser zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 80 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bemehlen
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 ½ TL Fenchelsamen
- ¼ TL Anissamen
- Öl zum Einfetten
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 864 kJ / 212 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 30 g
- Yağ
- 6 g
- Lif
- 3.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Müsliweckerl
15h 30min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20h 10min
Dinkelsemmerl
14h 30min
Bauernbrot
16h 15min
Waldstauden-Roggenbrot
23h 30min
Dinkel-Wolke
16h 30 min.
Möhren-Körner-Brote
15h
Kommissbrot
15h 30min
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Wachauer Laberl
15h 20min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15h 40min
Buttermilchbrot
18 Std.