Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Vorteig/Biga
- 110 g Wasser, zimmerwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 150 g Weizenmehl Type 550 oder 700
Roggensauerteig
- 130 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Quellstück
- 40 g getrocknete Pflaumen, entsteint, in Würfeln
- 40 g Feigen, getrocknet, in Würfeln
- 60 g Haselnüsse, blanchiert, geröstet (siehe Tipp)
- 80 g Wasser, kalt
Hauptteig
- 50 g Haselnüsse, blanchiert, geröstet (siehe Tipp)
- Wasser zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 80 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- Weizenmehl Type 550 oder 700 zum Bemehlen
- 2 TL Salz (10-12 g)
- 1 ½ TL Fenchelsamen
- ¼ TL Anissamen
- Öl zum Einfetten
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 864 kJ / 212 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 30 g
- Yağ
- 6 g
- Lif
- 3.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Baguettes parisiennes
15h 30min
Waldstauden-Roggenbrot
23h 30min
Müsliweckerl
15h 30min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20hod. 10min
Wachauer Laberl
15h 20min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16hod. 40min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Erdäpfelpolster
14h 40min
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 godz. 40 min