Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Roggensauerteig
- 90 g Wasser
- 5 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 60 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Gewürzdampfl
- ½ TL Fenchelsamen, ganz
- ¼ TL Kümmel, ganz
- ¼ TL Schabzigerklee (Brotklee), gemahlen (isteğe bağlı)
- 60 g Wasser, lauwarm
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 20 g Brotbrösel (siehe Tipp)
- 20 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 260 g Wasser, kalt
- 15 g frische Hefe
- 100 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
- 260 Weizenmehl Type 550 oder 700 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 1 ½ - 2 TL Salz (7-12 g)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 683 kJ / 166 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 33 g
- Yağ
- 1 g
- Lif
- 2.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Buttermilchbrot
18 godz.
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Gewürzbrot
16 Std. 30 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16 Std. 10 Min
Kosaken-Doppelbrot
14 Std. 30 Min
Zwirbel-Graubrot
16h
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Wachauer Laberl
15h 20min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min