Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Vorteig
- 50 g Wasser (lauwarm)
- 1 Stückchen frische Hefe, erbsengroß (1 g)
- 60 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Kochstück
- 150 g Wasser
- 50 g Dinkel-Vollkornmehl (siehe Tipp)
Hauptteig
- 260 g Wasser und etwas mehr zum Bearbeiten
- 5 g frische Hefe
- 10 g Honig
- 400 g Dinkelmehl Type 630 oder 700
- 3 - 4 TL Flohsamenschalen (5 g, siehe Tipp)
- 2 TL Salz (10-12 g)
- Öl zum Einfetten
- 1 EL grobes Salz (isteğe bağlı)
- 1 EL Kümmel, ganz (isteğe bağlı)
- Roggenmehl Type 1150 oder 960 zum Bearbeiten
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Stück
- Kalori
- 637 kJ / 152 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 29 g
- Yağ
- 1 g
- Lif
- 2.7 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Dinkel-Wolke
16u. 30min
Sonnenblumen-Leinsamen-Brote
20 Std. 10 Min
Knusperspitze
5 godz. 30 min
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Müsliweckerl
15 Std. 30 Min
Dinkelbrot mit Kürbiskernen
15 godz. 45 min
Kartoffel-Walnuss-Brot
15 Std. 40 Min
Möhren-Körner-Brote
15h
Körnerbrötchen mit Erdnüssen
3 Std. 40 Min
Wachauer Laberl
15h 20min
Dinkelsemmerl
14 Std. 30 Min
Dinkel-Vollkornbrote mit Quinoa
24 Std.