Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Roggensauerteig
- 110 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 90 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 240 g Wasser, kalt
- 5 g frische Hefe
- 210 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 230 g Weizenmehl Type 550 oder 700
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
veya 10 g Honig - 1 ½ TL Salz
- 1 ½ TL Fenchelsamen
- 1 TL Kümmel, ganz
- ½ TL Koriander, gemahlen
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Gesamtrezept
- Kalori
- 7648 kJ / 1893 kcal
- Protein
- 52 g
- Karbonhidrat
- 372 g
- Yağ
- 7 g
- Lif
- 31.4 g
Alternatif tarifler
Roggensauerteig
96 godz. 20 min
Kommissbrot
15h 30min
Roggen-Schmalz-Brot
16h 10min
Lesachtaler Hausbrot
30h 30min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Bauernbrot
16 godz. 15 min
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14h 30 min
Buttermilchbrot
18h
Wachauer Laberl
15 Std. 20 Min
Zwirbel-Graubrot
16sa
Rustikales Brotgewürz
5 Min
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min