Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Roggensauerteig
- 110 g Wasser
- 10 g Anstellgut (Roggensauerteig)
- 90 g Roggenmehl Type 1150 oder 960
Hauptteig
- Öl zum Einfetten
- 240 g Wasser, kalt
- 5 g frische Hefe
- 210 g Roggenmehl Type 1150 oder 960 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 230 g Weizenmehl Type 550 oder 700
-
10
g Gerstenbackmalz (siehe Tipp)
veya 10 g Honig - 1 ½ TL Salz
- 1 ½ TL Fenchelsamen
- 1 TL Kümmel, ganz
- ½ TL Koriander, gemahlen
- Besin Değeri
- şuna göre 1 Gesamtrezept
- Kalori
- 7648 kJ / 1893 kcal
- Protein
- 52 g
- Karbonhidrat
- 372 g
- Yağ
- 7 g
- Lif
- 31.4 g
Alternatif tarifler
Lesachtaler Hausbrot
30 Std. 30 Min
Roggensauerteig
96 Std. 20 Min
Buttermilchbrot
18 Std.
Vinschgerl
14h
Kräuter-Roggen-Mischbrot
14 Std. 30 Min
Roggen-Schmalz-Brot
16sa 10 dk
Zwirbel-Graubrot
16 Std.
Roggenmischbrot ohne Hefe
16 Std. 45 Min
Wachauer Laberl
15sa 20 dk
Bauernbrot
16 Std. 15 Min
Mediterranes Kräuter-Topfen-Brot
16 Std. 40 Min
Kommissbrot
15sa 30 dk