
Uyumlu sürümler
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Marinated fish fillets
- 400 - 450 g boneless, skinless, white fish fillets (approx. 4 fillets)
- 2 garlic cloves
- 1 cm piece fresh ginger peeled
- 1 fresh red chilli trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 tsp fennel seeds
- 1 pinch ground cinnamon
- 2 pinches saffron
- ½ tsp salt
- 60 g olive oil
Chermoula sauce
- 2 garlic cloves
- 1 bunch coriander leaves and stalks only
- ½ tsp ground cumin
- 1 tsp paprika
- 1 pinch dried chilli flakes
- 30 g lemon juice
- 30 g olive oil
Couscous salad
- 200 g couscous
- 20 g olive oil
- 700 g water
- 1 pinch ground cumin
- ½ tsp salt
- 5 sprigs coriander leaves only
- 1 fresh red chilli trimmed and cut into halves (isteğe bağlı)
- 1 tsp grated lemon zest
- 1 carrot cut into pieces
- 50 g pitted black olives
- 400 g canned chickpeas rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 633.1 kcal / 2659 kJ
- Protein
- 29.7 g
- Yağ
- 33.4 g
- Karbonhidrat
- 49 g
- Lif
- 8.9 g