Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 2500 g patlıcan (kemer patlıcanı)
- 300 g süt
- 50 g tereyağı, oda sıcaklığında
- 40 g un
- 1 ½ tk tuz
- ½ tk muskat
- 160 - 200 g peynir (ör. kaşar, gouda veya mozzarella), rendelenmiş (bk. Öneriler)
- Besin Değeri
- şuna göre 6 porsiyon
- Kalori
- 6882 kJ / 1645 kcal
- Protein
- 87 g
- Karbonhidrat
- 109 g
- Yağ
- 96 g
Alternatif tarifler
Patlıcanlı Börek
1hod. 10min
Ali Nazik
1hod. 10min
Otlu Peynir Ezmesi
20min
Akdeniz Usulu Sucuklu Deniz Ürünleri Risotto
1 Std. 5 Min
Turna Yemişli Sıcak Beyaz Şarap
30 Min
Tavuklu Mısır Çorbası, Brokolili Tuzlu Kek
1 Std. 25 Min
Parmesanlı Bezelye Ezmesi
15 min
Somonlu ve Ispanaklı Arpa Şehriye
40min
Hünkar Beğendi
1 Std. 5 Min
Patatesli Pastırmalı Omlet
45 Min
Domates Soslu Patatesli Balık
50min
Taze Otlu Tereyağlı Ekmek
45 Min