Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 2 yumurta
- 280 g kabak, küp küp kesilmiş (1.5 cm)
- 120 g havuç, küp küp kesilmiş (1 cm)
- 100 g bezelye, dondurulmuş, çözdürülmüş
- 1200 g su
- 1 tk tuz, damak tadına göre ekstra tuz
- 250 g Osmancık pirinci, yıkama suyu berrak olana kadar yıkanıp süzülmüş
- 140 g ton balığı, konserve, yağı süzülmüş, küçük parçalara bölünmüş
- 100 g siyah veya yeşil zeytin, çekirdeği çıkarılmış, bütün veya doğranmış
- 15 - 30 g kornişon turşu, dilimlenmiş
- 2 - 3 dal taze nane, sadece yaprakları, küçük parçalara bölünmüş
- 1 - 2 yk zeytinyağı, damak tadına göre
-
1 ¼ - 1 ½
yk limon suyu
veya 1 ¼ - 1 ½ yk sirke - 7 - 10 kiraz domates, ikiye ya da dörde bölünmüş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2027 kJ / 485 kcal
- Protein
- 21 g
- Karbonhidrat
- 59 g
- Yağ
- 18 g
- Lif
- 6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Ali Nazik
1h 10min
Naneli Bezelye Köfteleri
45 Min
Kepekli Pirinç Salatası
40 min
Vanilya ve Misket Limonlu Ananas
1h
Çikolatalı Parfe
2 Std. 25 Min
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45 Min
Salçalı Bulgur Pilavı
40 min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3h 40 min
Sebze Salatası
15 Min
Patatesli Pastırmalı Omlet
45 Min
Köfte ve Domatesli Pilav
1h
Peynirli Poğaça
1h 30 min