Cihazlar ve Aksesuarlar
Kuzu ve Patlıcanlı Pilav
Hazırlık 10 dk
Toplam 1sa 20 dk
4 porsiyon
Malzemeler
-
soğan dörde bölünmüş150 - 190 g
-
zeytinyağı40 g
-
sarımsak3 diş
-
kereviz sapı dilimlenmiş (3-4 cm)25 - 45 g
-
basmati pirinci150 g
-
kemiksiz, yağsız kuzu kolu kuşbaşı kesilmiş (2-3 cm)750 g
-
tuz2 tk
-
toz tarçın1 - 2 tutam
-
toz karabiber1 - 2 tutam
-
patlıcan alacalı soyulmuş ve dilimlenmiş (1 cm)350 g
-
kuru kekik½ - 1 tk
-
kuru biberiye½ - 1 tk
-
su850 g
-
su toplam 1200 g sıvı için
-
tereyağı1 ½ yk
-
dolmalık fıstık hafifçe kavrulmuş3 - 4 yk
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
43.5 g
Kalori
2653 kJ /
634 kcal
Yağ
22.4 g
Karbonhidrat
64.8 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
Çorba ve Pilavlar
25 Tarif
Türkiye
Türkiye
Ramazan Sofraları
29 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
1sa 10 dk
Hindistan Cevizi Sütlü Mercimek (Coconut Dhal)
Değerlendirme yok
Varoma'da Yeşillikli Omlet
40 dk
Taze Soğanlı Köfte, Havuçlu Patates Püresi ve Bademli Brokoli
50 dk
İnci Pirinç Köfteleri
Değerlendirme yok
Kuzu Gerdan Yahni
1sa 45 dk
Etli Taze Fasulye
1sa 10 dk
Etli Türlü
1sa 20 dk
Tavuk, Pırasa ve Ispanaklı Risotto
30 dk
Buğdaylı Tavuklu Salata
35 dk
Orman Kebabı
1sa
Salçalı Bulgur Pilavı
40 dk