Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 - 190 g soğan, dörde bölünmüş
- 40 g zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 25 - 45 g kereviz sapı, dilimlenmiş (3-4 cm)
- 150 g basmati pirinci
- 750 g kemiksiz, yağsız kuzu kolu, kuşbaşı kesilmiş (2-3 cm)
- 2 tk tuz
- 1 - 2 tutam toz tarçın
- 1 - 2 tutam toz karabiber
- 350 g patlıcan, alacalı soyulmuş ve dilimlenmiş (1 cm)
- ½ - 1 tk kuru kekik
- ½ - 1 tk kuru biberiye
- 850 g su
- su
- 1 ½ yk tereyağı
- 3 - 4 yk dolmalık fıstık, hafifçe kavrulmuş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2653 kJ / 634 kcal
- Protein
- 43.5 g
- Karbonhidrat
- 64.8 g
- Yağ
- 22.4 g
Alternatif tarifler
Kuru Fasulye
10h
Tavuklu Pilav
1h 10 min
Rendelenmiş Havuç Salatası
10 Min
Kepekli Bulgur Salatası
40 min
Vakumda Pişmiş Armut ve Tarçın Sos
Değerlendirme yok
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45 min
Salçalı Bulgur Pilavı
40 min
Bearnez Soslu Bonfile
Değerlendirme yok
Çilekli Cin Fizz
10 Min
Arpa Şehriye Pilavı
1 Std.
Kısır
30 min
Ton Balıklı Makarna
1 Std.