Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 - 190 g soğan, dörde bölünmüş
- 25 - 45 g kereviz sapı, dilimlenmiş (3-4 cm)
- 3 diş sarımsak
- 40 g zeytinyağı
- 150 g basmati pirinci
- 750 g kemiksiz, yağsız kuzu kolu, kuşbaşı kesilmiş (2-3 cm)
- 850 g su
- 2 tk tuz
- 1 - 2 tutam toz karabiber
- ½ - 1 tk kuru kekik
- ½ - 1 tk kuru biberiye
- 1 - 2 tutam toz tarçın
- 350 g patlıcan, alacalı soyulmuş ve dilimlenmiş (1 cm)
- su
- 20 - 25 g tereyağı
- 3 - 4 yk dolmalık fıstık, hafifçe kavrulmuş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2653 kJ / 634 kcal
- Protein
- 43.5 g
- Karbonhidrat
- 64.8 g
- Yağ
- 22.4 g
Alternatif tarifler
Sucuklu Kuru Fasulye
10 godz.
Etli Taze Fasulye
1 godz. 10 min
Tavuk, Mantar ve Yeşil Fasülyeli Makarna
40 min
Kıymalı Kabak Graten
50 Min
Patatesli Ispanak Çorbası
45 Min
Etli Türlü
1 godz. 20 min
Safranlı Yoğurt ve Narlı Fırında Patlıcan
1 godz. 10 min
Yumurtalı, Sebzeli ve Karidesli Çin Pilavı
45 Min
Köri, Kuzu Üzüm ve Mayonezli Tavuk Ezmesi ( Coronation Chicken)
45 Min
Protein Tozlu Frambuazlı Cheesecake
3h 30min
Marine Somon, Kişnişli Mayonez
1 godz.
Acı Biberli Sebze
1 Std. 5 Min