Karayip Yahnisi ve Buharda Pirinç Pilavı
TM5 TM6

Karayip Yahnisi ve Buharda Pirinç Pilavı

5.0 (1 değerlendirme)

Malzemeler

Karayip yahnisi

  • 800 g kemiksiz kuzu kol, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
    veya 800 g yahnilik kuzu eti, kemiksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
  • 50 g taze sıkılmış portakal suyu
  • 20 g limon suyu
  • 60 g Worcestershire sosu
  • 3 diş sarımsak
  • 150 g soğan, ikiye bölünmüş
  • 180 g sap kereviz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
  • 2 - 4 dal kişniş yaprağı
  • 2 - 3 tutam kuru kekik
  • 2 taze defne yaprağı
    veya 1 kurutulmuş defne yaprağı
  • 1 - 1 ½ tk toz acı kırmızı biber
  • 25 g sıvı yağ
  • 20 g şeker
    veya 20 g esmer şeker
  • 50 g domates püresi
  • 1 ½ tk tuz
  • 450 g su

Buharda pirinç pilavı

  • 160 g basmati pirinci
  • 300 g su
  • 4 tutam tuz
  • 4 tk sıvı yağ
    veya 4 tk tereyağı

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
2438 kJ / 581 kcal
Protein
45 g
Karbonhidrat
45 g
Yağ
23 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler