Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Marinade
- ½ tsp asafoetida (see Tips)
- 2 tbsp water
- 300 g natural yoghurt
- 1000 g boneless lamb leg, trimmed and cut into pieces (3 cm)
Curry
- 3 fresh tomatoes, 2 deseeded and cut into quarters, 1 cut into eighths, for garnishing
- 300 g red onion, cut into quarters
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 3 cm cinnamon quill piece
- 6 whole cloves
- 1 tsp cardamom pods (green)
- 2 cardamom pods (black)
- 1 tsp fennel seeds
- 20 g garlic paste (see Tips)
- 40 g ginger paste (see Tips)
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (optional)
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 60 g tomato paste
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 bunch fresh coriander, leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1635.7 kJ / 389.3 kcal
- Protein
- 42 g
- Karbonhidrat
- 11.8 g
- Yağ
- 19 g
- Doymuş Yağ
- 7.7 g
- Lif
- 6.1 g
- Sodyum
- 678.7 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Lamb korma
4 Std.
Coconut lamb curry
2 Std.
Lamb saag
1h 30min
Sri Lankan red beef curry
1h 40min
Beef madras
1h 30min
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala with saffron rice
4óra 40p
Bhuna gosht
1h 20 phút
Chicken tikka masala
1h 10min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min