Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Marinade
- ½ tsp asafoetida (see Tips)
- 2 tbsp water
- 300 g natural yoghurt
- 1000 g boneless lamb leg, trimmed and cut into pieces (3 cm)
Curry
- 3 fresh tomatoes, 2 deseeded and cut into quarters, 1 cut into eighths, for garnishing
- 300 g red onion, cut into quarters
- 30 g ghee (see Tips)
- 2 dried bay leaves
- 3 cm cinnamon quill piece
- 6 whole cloves
- 1 tsp cardamom pods (green)
- 2 cardamom pods (black)
- 1 tsp fennel seeds
- 20 g garlic paste (see Tips)
- 40 g ginger paste (see Tips)
- 2 tsp ground coriander
- 1 tsp Kashmiri chilli powder (optional)
- 1 tsp ground cumin
- ½ tsp ground turmeric
- 60 g tomato paste
- 2 tsp garam masala (see Tips)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 1 bunch fresh coriander, leaves only, torn into pieces, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1635.7 kJ / 389.3 kcal
- Protein
- 42 g
- Karbonhidrat
- 11.8 g
- Yağ
- 19 g
- Doymuş Yağ
- 7.7 g
- Lif
- 6.1 g
- Sodyum
- 678.7 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Lamb korma
4 Std.
Sri Lankan red beef curry
1 godz. 40 min
Madras curry powder
15min
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Chicken jalfrezi
1 Std. 50 Min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Coconut lamb curry
2 Std.
Chicken korma
45 min
Thai green chicken curry
30min
Murgh makhani (Butter chicken)
1u. 15min