Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Samosa pastry
- 260 g chilled water
- 20 g ghee
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Samosa filling
- 520 g water
- 100 g potatoes, peeled and cut into small cubes (5 mm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 160 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 20 g olive oil
- 300 g beef mince
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 tsp garam masala
- 2 tsp curry powder
Fresh tomato chutney
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, cut into pieces and deseeded if preferred
- 250 g fresh tomatoes, cut into halves and seeds removed
- ¼ tsp ground cumin
- 20 g olive oil
- ½ tsp salt
Assembly
- 1250 g vegetable oil, for frying
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 843.1 kJ / 200.7 kcal
- Protein
- 5.3 g
- Karbonhidrat
- 16.2 g
- Yağ
- 12.5 g
- Doymuş Yağ
- 2.3 g
- Lif
- 1.2 g
- Sodyum
- 148.4 mg
Alternatif tarifler
Traditional Samosa
1 Std. 30 Min
Kashmiri garlic naan
1 Std. 50 Min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 Std. 10 Min
Naan bread
2 Std. 40 Min
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Garlic and coriander naan
1 Std. 30 Min
Samosas
1 Std. 35 Min
Durban naan
1h 45 min.
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Roti (for two)
25 Min
Roti
2 Std.
Murgh makhani (Butter chicken)
1 Std. 15 Min