Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pastry
- 260 g water
- 20 g ghee (see Tips)
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Filling
- 100 g red onion, cut into quarters
- 2 - 3 fresh long green chillies, trimmed
- 5 sprigs fresh coriander, leaves and stalks
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 2 tbsp lemon juice
- 1 ½ tsp salt
- 300 g lamb mince
- 1 tsp ground black pepper
- 1 tbsp cumin seeds
- 1 ¼ tsp ground coriander
- ½ tsp ground turmeric
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tbsp garam masala (see Tips)
Assembly
- plain flour, for dusting
- 1250 g vegetable oil, for frying
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 768.3 kJ / 182.9 kcal
- Protein
- 5.2 g
- Karbonhidrat
- 16 g
- Yağ
- 10.8 g
- Doymuş Yağ
- 1.7 g
- Lif
- 1.6 g
- Sodyum
- 212.1 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Coconut lamb curry
2h
Gulab jamuns
2 Std. 50 Min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 Std. 10 Min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Pork vindaloo
2 Std. 20 Min
Samosa with fresh tomato chutney
2h
Nankhatai (Cardamom biscuits)
35 Min
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Rogan josh
1h 35min
Roti (for two)
25 Min
Roti
2h