Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pastacı kreması
- 675 g tam yağlı süt
- 135 g şeker
- 55 g un
- 15 g mısır nişastası
- 135 g yumurta sarısı
- 1 vanilya çubuğu, sadece içindeki tanecikleri
Pataşu (Choux) Hamuru, Çikolata Sos
- 100 g su
- 95 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 1 tutam tuz
- 1 ⅓ tk şeker
- 80 g un
- 250 g bitter çikolata, %60 kakao içeren, parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 200 g tam yağlı süt
- 125 g yumurta (bütün yumurta, çırpılmış)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 780 kJ / 186.4 kcal
- Protein
- 4.2 g
- Karbonhidrat
- 17.3 g
- Yağ
- 11.1 g
- Doymuş Yağ
- 5.8 g
- Lif
- 1.3 g
- Sodyum
- 37.4 mg
Alternatif tarifler
Lolipop
40min
Beyaz Çikolatalı ve Frambuazlı Macaron
1h 10 min
Taze Pembe Makarna
1h
Mantı
1h 45min
Ganaj
20min
Şu Hamuru (Pâte à choux)
2 Std.
Kremalı ve Çıtır Karamelli Berliner
5 godz. 30 min
Üç Katlı Çikolatalı Pasta
2 Std. 30 Min
Sünger Kek (Pandispanya)
1 godz. 50 min
Pastacı Kreması
15min
Karamel Sos
1 Std. 30 Min
Profiterol
2h 15min