Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pastacı kreması
- 675 g tam yağlı süt
- 135 g şeker
- 55 g un
- 15 g mısır nişastası
- 135 g yumurta sarısı
- 1 vanilya çubuğu, sadece içindeki tanecikleri
Pataşu (Choux) Hamuru, Çikolata Sos
- 100 g su
- 95 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 1 tutam tuz
- 1 ⅓ tk şeker
- 80 g un
- 250 g bitter çikolata, %60 kakao içeren, parçalara bölünmüş (1-2 cm)
- 200 g tam yağlı süt
- 125 g yumurta (bütün yumurta, çırpılmış)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 780 kJ / 186.4 kcal
- Protein
- 4.2 g
- Karbonhidrat
- 17.3 g
- Yağ
- 11.1 g
- Doymuş Yağ
- 5.8 g
- Lif
- 1.3 g
- Sodyum
- 37.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Limon Kreması (Lemon Curd)
20 dk
Ketçap ve Biber Dolgulu Poğaça
1h 55 min
Bitter Çikolata ve Fındıklı Kek
1sa 30 dk
Espressolu Karamel Sos
45 dk
Pastacı Kreması
15 dk
Fındıklı Lokum
27 Std. 5 Min
Üç Katlı Çikolatalı Pasta
2sa 30 dk
Karamel Sos
1sa 30 dk
Sünger Kek (Pandispanya)
1sa 50 dk
Profiterol
2sa 15 dk
Çikolata Sosu (Şurup)
20 dk
Şu Hamuru (Pâte à choux)
2sa